Pi Džej Harvi je slomila srce Niku Kejvu, a on je njoj napisao jedno od najlepših ljubavnih pisama: Potrebna si mi...

11.11.2020

15:00 >> 14:53

0

Autor: D. Ivanović

Iz emotivnog kraha je potekao tmurni album The Boatmans Call

Pi Džej Harvi je slomila srce Niku Kejvu, a on je njoj napisao jedno od najlepših ljubavnih pisama: Potrebna si mi...
Copyright Nik Kejv / Profimedia

Svi veliki muzičari su imali velike ljubavi. I sve njihove velike ljubavi su bile nesrećne, osim možda one između Džonija Keša i Džun Karter, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom. Sudbinsku ali kratkotrajnu ljubavnu priču imao je i Nik Kejv sa Pi Džej Harvi.

Bila je 1995. godina kada su Nik Kejv i Pi Džej Harvi sreli da snime spot za pesmu “Henry Lee”. Da ljubav na prvi pogled postoji potvrđuju i njihova svedočenja o ovom susretu. Momentalno su se zaljubili jedno u drugo, a hemija koja je strujala između njih bila je očigledna toliko da se oseća i dok gledate spot.

Zabavljali su se tri divlja meseca, ali Harvi je ušla u Kejvov život u, što bi se reklo, vrlo nezgodnom trenutku. On je tada bio zavisnik od teških droga i dobar deo njihove veze bio je pod uticajem istih.

Pi Džej Harvi Profimedia

– Istina je, u stvari, da ja nisam odustao od nje. Ona je odustala od mene. Eto mene, sedim u mom predivnom stanu u Noting Hilu, sunce ulazi kroz prozor, osećam se dobro, u vezi sam sa prelepom i talentovanom mladom pevačicom, a onda je zazvonio telefon. To je bila Poli. Kratko mi je rekla da raskidamo. Zamalo da ispustim špric – rekao je Kejv mnogo godina kasnije kada se sećao raskida.

– Znao sam, negde u dubini, da su droge najveći problem ali bilo je i drugih stvari. Tada sam još uvek morao da radim na sopstvenom poimanju monogamije, a i Poli je imala svojih problema. Kad se svedu računi, oboje smo bili vrlo kreativni ljudi okrenuti sopstvenom razvoju, nismo mogli da funkcionišemo u istom prostoru – rekao je Kejv.

U godinama koje su pratile njihov raskid, pojavilo se Nikovo pismo upućemo muzičarki,  koje svedoči o nezemaljskoj ljubavi:

,, Poli Džin, volim te. Volim teksturu tvoje kože. Ukus tvoje pljuvačke. Mekoću tvojih ušiju. Volim svaki deo tvog tela. Od nožnih prstiju i prelepog luka stopala do izvanrednog oblika i boje tvoje crne kose. Potrebna si mi u životu, nadam se da sam i ja potreban tebi.”

 

PROČITAJTE JOŠ:

Kako se Dep srozao na najniže grane života?

Džegerova bivša žena: On je samo jednu zavisnot zamenio drugom

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike