Doktori mu daju loše prognoze: Poznati glumac iz serije "Mućke" se bori sa karcinomom pluća

28.01.2022

20:55

0

Autor: Marija Mitić

Patrik Majer apelovao i podržao kampanju za preventivne preglede

Doktori mu daju loše prognoze: Poznati glumac iz serije "Mućke" se bori sa karcinomom pluća
patrik - Copyright Profimedia

Legendarni glumac, Patrik Marej, kojeg naša publika pamti po ulozi sitnog lopova Mikija Pirsa iz kultne serije "Mućke", otkrio je da se suočava sa opakom bolešću. Naime, njemu je dijagnostifikovan kancer pluća, a glumac je najpre primetio pojedine simptome koje je, u prvi mah, olako shvatio.

On je zbog tegoba u stomaku posetio lekare koji su mu ustanovili mnoštvo benignih tumora u abdomenu, da bi se potom detaljnijim analizama, odnosno snimanjem skenerom utvrdilo da je ipak reč o kanceru pluća.

 - Želeo sam da zadržim probleme za sebe, ali sada moram da podržim kampanju za preventivne preglede. Da nisam otišao na ultrazvuk, ne bih znao da u mojim organima raste nešto čemu je potreban dodatni pregled. Utvrđeno je prisustvo više tumora. Na moje iznenađenje, oni nisu bili maligni ali je skener pokazao da imam rak pluća. U međuvremenu sam operisan - napisao je on na Tviteru.

Profimedia
Patrik Majer i Džon Čalis

 - Sada tvitujem, a to ne bi bilo moguće da nisam otišao na ultrazvuk. Imao sam simptome koje bih povezao sa godinama i problemima usled 'slabog' stomaka. Molim vas, ne ignorišite simptome ako ne prolaze. Zahvaljujući lekarima, danas gledam u prelepi horizont koji i vi vidite - napisao je on.

Podsećanja radi, glumac je krajem prošle godine rekao da su mu doktori davali loše prognoze, te da verovatno neće dočekati Božić. Ipak, glumac je odradio pregled PET skenerom kojim mu je utvrđen, a potom i odstranjen tumor na plućima, a odmah zatim počeo je da ide na hemioterapije.

Patrik je, inače, još pre četiri godine počeo da se leči od hronične opstruktivne bolesti pluća.

Glumac patrik Marej od 1983. do 2003. godine ugrao je u seriji "Mućke", a fanovi ovog ostvarenja ga pamte po hvalisavim izjavama o uspehu u poslu i ljubavi, a takođe je i u više navrata Rodniju Troteru ukrao kako pare, tako i devojku.

Godine 2016. glumac se ženio sa Anong u Pataji na Tajlandu, gde je živeo nekoliko godina pre nego što se vratio u Veliku Britaniju. Par ima ćerku Džozi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike