Majka Mirke Vasiljević je prava lepotica, a bavi se izuzetno odgovornim poslom (FOTO)

16.01.2022

17:03

0

Ćerki je veliki oslonac i podrška, a nedavno je i uslikana na aerodromu kada je došla po Mirku koja se vratila sa letovanja

Majka Mirke Vasiljević je prava lepotica, a bavi se izuzetno odgovornim poslom (FOTO)
ATAImages/Antonio Ahel

Malo ko zna da se majka glumice Mirke Vasiljević, Mirjana bavi važnim i odgovornim poslom. Naime, njena majka je direktorka Sektora za upravljanje vazdušnim saobraćajem, meteorološke usluge i usluge vazduhoplovnog informisanja Kontrole letenja Srbije i Crne Gore. 

U svojoj 15. godini opredelila se za vazduhoplovstvo. Posle prakse u srednjoj školi u kontroli letenja prošla je regrutaciju i od asistenta na sektoru, preko svih pozicija u Sali na sektoru, specijaliste, instruktora, šefa odeljenja, načelnika, stigla do sadašnje funkcije.

ATAImages/Antonio Ahel
 

- Kontrole letenja različitih zemalja moraju da budu usklađene, sve mora da bude harmonizovano i bez zastoja zato što avioni ne mogu da stanu na granicama. Iz tog razloga i kontrolori moraju da budu maksimalno fokusirani, pa su i smene takve da u okviru radnog vremena mogu u kontinuitetu da rade najviše dva sata - kazala je ona i dodala:

Printscreen Youtube/ Al Jazeera Balkans
Mirjana Vasiljević

 

- U vreme najgušćeg saobraćaja tokom letnje sezone čak i samo jedan sat, nakon čega sledi obično sat vremena pauze. To su uslovi koji omogućavaju kontrolorima da rade svoj posao najbolje moguće i da obezbede tri glavna elementa: bezbednost, redovnost i ekspeditivnost vazdušnog saobraćaja u situacijama kada oko 3.000 aviona dnevno preleti preko našeg neba - opisala je Mirjana jednom prilikom za „Blic” posao kontolora letenja.

Ćerki je veliki oslonac i podrška, a nedavno je i uslikana na aerodromu kada je došla po Mirku koja se vratila sa letovanja, a mnogi kažu i da je od majke nasledila lepotu. 

ATAImages/Antonio Ahel
Mirjana Vasiljević

Mirka nikad nije volela javno da priča o članovima svoje porodice. Ono što je javnosti poznato jeste da je ime dobila po ocu koji se zvao Mirko, a koga je izgubila još kao mala. 

- Nikada nisam delila porodične stvari. Vezana sam za teču, deku, do skoro i deku sa tatine strane koji je preminuo. Dosta imamo tih jakih muških figura u porodici za koje sam vezana. Takođe, učitelj od prvog do četvrtog razreda mi je mnogo značio. Tako da nisu manjkale te neke muške figure u mom životu - rekla je Mirka u emisiji „Rada sam”.

Bonus video: 

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti