Velika borba rodnofluidne sestričine Dženifer Lopez: Čuvena tetka pružila podršku bez pogovora! (FOTO)

01.02.2021

08:31

0

Autor: Milica Gudžulić

Pevačica je još objavom iz 2017. predstavila javnosti jednu od svojih najdražih osoba na svetu - mlađe dete njene sestre Lesli En, koje je još u šestom razredu „kao Rebeka istraživalo izvesnu nelagodu u sebi"...

Dženifer Lopez Profimedia

– Šesti razred, sećam se, odem na „Google” i pretražujem zašto se osećam kako se osećam. Tada, biti Rebeka mi je delovalo neobično – reči su sada poznatog Brendona Šola, koji je kao Rebeka tokom mlađih dana s vremena na vreme bio fotografisan od strane paparaca s poznatom tetkom Dženifer Lopez.

Brendon je sada, pišu strani mediji, rodno neutralan i već veoma poznati mladi aktivista i borac za ljudska prava, koji voli životinje i da provodi vreme s prijateljima. Majka Lesli En s velikim ponosom ističe koliko joj je dete hrabro, ali trebalo mu je dosta vremena da shvati šta je zaista po sredi.

Otkako se deklarisao kao transrodan, a zatim i rodnofluidan, koristi „oni”, „njih” i „njihov”, jer se, napominje, ne oseća „ni kao muškarac, niti kao žena”. Lesli En su se sumnje po prvi put pojavile tokom jednog odlaska u kupovinu donjeg veša, kada je (tada Rebeka) zahtevala „nešto da deluje ravno i sakrije grudi”.

Brendon Šol i Lesli En Lopez Profimedia

– Je l ti želiš da budeš žensko? – upitala je tada iskreno svoju ćerku.

– Ja nisam devojčica, mama – odgovorila joj je, sa svega 14 godina.

Nešto zatim, porodica se našla „na udaru” strahote, kada je pokušala samoubistvo, nakon zloslutne poruke postavljenje na društvenim mrežama.

– Desio mi se neizdrž, pucanje po šavovima, sve me je pritiskalo i bilo je nizdrživo – objašnjava Brendon za „NYPost” 2018, koji je pokušao javnosti da prenese samo delić velike borbe mladog sestrića čuvene zvezde.

Majka ju je tada odvela na razgovor sa stručnim licem, koje inače radi s transrodnom decom, u nadi da će to pomoći i – bila je u pravu. Vremenom, sve „kockice su se poklopile”, njegov glas se čuo i razumeo, a za ime – bio je inspirisan Brendonom Jurijem, vokalom i biseksualcem iz benda „Panic! at the Disco”.

Otpuštanje ženskog roda dalo mu je osećaj dugo tražene slobode, ali tada, morao je da bude strpljiv da porodica, a posebno majka, učine isto.

– Morali smo da se oprostimo od naše ćerke – ispričala je Lesli En gledajući u fotografije u dnevnoj sobi, na kojima su bili Brendon, njen stariji sin Stiven i suprug Rob: Nekoliko godina je to trajalo, dok u potpunosti nismo prihvatili baš sve – priznala je, ali naglasla da svoje dete voli bezuslovno, te da su Rebeka i Brendon zapravo gotovo ista osoba.

– Suština (im) se nimalo nije promenila.

Pročitajte još:

Brendon je zatim osmislio plan – da neće ići ni na kakve operacije pre osamnaeste, niti će piti bilo kakve hormone do tada.

– Mnogo mi je bolje nego ranije. Loš glas daleko se čuje i zato često slušamo one strašne priče o svemu ovome, kako nas izbacuju iz porodičnih kuća, ubijaju, šalju u razna savetovališta, a nikako da naiđemo na nečiji lep i uspešan put, da tako kažem. Evo! Svet i nije tako strašan – pričao je Brendon za pomenut mediji u junu 2018. godine.

Tekuće, 2021, nema ko nije zastao pošto se pročulo da je čuveni mladi aktivista odlučio da svoju priču ispriča i pred kamerama, u „Draw With Me”, koji je već gotov. Reditelja Konstantina Venetopolusa isprva je privukla sada već stara objava Džej Lo, pa je zatim svoju ideju predstavio porodici. Sve je prošlo – uspešno, što je mnoge iznenadilo.

– Bilo je zaista iznenađenje, sedeli smo na podu kod mene u sobi i jednostavno je izrazio želju da snimi moju priču – objasnio je za „E!” Brendon: Ali nisam se nadao tako nečemu. Znao sam da je reditelj, da snima filmove, ali mi uopšte nije prošlo kroz glavu da je došao da mi predstavi tu ideju… Pristao sam, jer znam kako mi je bilo kada je sve ovo počelo. Da mu je nečija priča bila tako dostupna, možda se ne bih osećao usamnjeno kao što sam bio. To bi bila podrška.

– Veliki plus bilo je i to što sam razgovarao s mojom drugom tetkom sve vreme, sa Lindom (koja je novinarka i kojoj je pripala uloga da „vodi priču”). Ona je neko ko me poznaje i razume, pa mi nimalo nije bilo neprijatno, kao što bi možda bilo od nekog stranca i to se vidi.

S druge strane, tetka Dženifer takođe je bez pogovora pružila punu podršku i za film, koji je već prikazan u nekoliko srednjih škola.

– Pošto sam video film i sebe, na kraju krajeva, na velikom platnu, pomislio sam kako je to nešto što se događa samo velikim, važnim ljudia, a ne klincu iz predgrađa. Bukvalno sam mislio kako to što se dešava nije realno. Ali drago mi je što ipak jeste – objašnjava za pomenuti mediji Brendon, koji pohađa drugu godinu koledža.

– Nadam se da će film biti dobro prihvaćen i shvaćen i nadalje. Mi smo ljudi, kao i svi drugi, trudimo se da budemo srećni i da napredujemo na izvesnim poljima, da se osećamo kao da pripadamo i da smo na sigurnom – kaže na kraju razgovora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti