Idem i kod psihoterapeuta! Milan Marić i te kako brine o svom zdravlju: To nije ništa strašno!

02.08.2021

22:01

0

Autor: M. Gudžulić

Glumac vodi računa kako o duhu, tako i o telu, pa objašnjava zašto smatra da je to važno u današnje vreme

Tanjug/Zoran Žestić

Uzimajući u obzir to kako danas živimo, pa stres sa kakvim se gotovo svakodnevno suočavamo, glumac Milan Marić objašnjava koliko je iz tog razloga važan odlazak i psihoterapeutu, te priznaje da i on to čini.

– Ukoliko se ne suočavate sa nekom bolešću, odlika mladog čoveka jeste da o zdravlju uopšte ne razmišlja, da misli da je ono neustrašiv izvor, reka koja konstantno teče istim tokom, da može sve. Sazrevajući, shvatite da to i nije baš tako. Ako uzmemo u obzir gde i kako živimo, intenzitet informacija koje konstantno primamo, stres, vreme koje je nesigurno, turbulentno, blage anksioznosti koje se javljaju na svakodnevnom nivou, moramo se zapitati kako da produžimo osećaj zdravlja i zaštitimo se od svega što je duže moguće, a da ipak ne živimo krijući se od svega toga. Bitno je osluškivati svoje telo i otići jednom godišnje na sistematske preglede – priča Milan za „Gloriju” i naglašava kako to nije ništa strašno, ali da je neophodno, koliko i briga o psihičkom zdravlju.

Na pitanje da li ide kod psihoterapeuta, kratko je odgovorio:

– Idem.

Sa druge strane, poznati glumac otkriva kako reaguje na komentare poput onih da je najbolji srpski glumac, ali i najpoželjniji muškarac.

– Mislim da je teško proceniti ko je najbolji u nečemu, ako ne postoji jasan kriterijum za to. Naravno da prija kada čujete tako nešto i tada puštam da „proradi” onaj zdrav deo ega. Volim da čujem kompliment, ali i konstruktivnu kritiku. Tu mislim na kritiku koja nije banalna, glupa, koja ima dobronamernu pozadinu. Postoje ljudi koje žele samo da izgovore nešto loše i na to se ne obazirem, ali dobre argumentovane kritike uvek slušam. Znam i da ih dam, ali sam duplo više kritičan prema sebi nego prema drugima – iskren je on, pa je zatim i pojasnio šta ga spusti na zemlju kada uzleti.

– Prijatelji, roditelji, teparija, miks svega. Morate da imate zdravu bazu – zaključuje Marić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti