Dino Merlin posle 6 godina objavio novu pesmu: Spotom i stihovima poslao snažnu poruku

30.10.2020

10:43

0

Autor: V. Tanacković

Pevač je imao nameru da u teškim vremenima ulije nadu ljudima

Foto: Sever Zolak

Dino Merlin objavio je juče spot za pesmu „Mi”, koja je prvi singl sa dvanaestog po redu albuma ovog kantautora. Spot je za samo 14 sati na Jutjubu pregledan više od 680.000 puta i već je među prvih pet u trendingu.

U realizaciji spota učestvovali su umetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije predvođeni rediteljkom umetničkog imena KUKLA, a sniman je u Porto Montenegru, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zalivu, koji je pod zaštitom Uneska, te prvom One&Only resortu u Europi koji se otvara u proleće 2021. godine.

– Pesma je puna života, optimizma, nade i vere u bolje sutra. „Mi” najavljuje novo vreme, vreme u kojem više nego ikad treba da budemo mi jer samo tako možemo da prevladamo nedaće koje život postavlja pred nas – kaže Dino Merlin.

Foto: Sever Zolak

Promocijom spota i pesme Dino Merlin i Porto Montenegro su započeli višegodišnju kreativnu partnersku saradnju.

– I jedni i drugi želimo da stvaramo dela koja ostaju, promovišemo i stvaramo nove vrednosti o kojima slično razmišljamo, tako da kada govorim o saradnji s Porto Montenegrom, bez zadrške mogu reći „Mi” – zaključuje Dino Merlin.

Foto: Sever Zolak

Muziku za tekst Dina Merlina zajednički potpisuju Dino Merlin i Mahir Beathouse, dok su aranžman radili Ozan Bajraša i Adis Sirbubalo. Na spotu, uz već spomenutu rediteljku, učestvovala je snimateljska ekipa na čelu s direktorom fotografije Lazarom Bogdanovićem iz Beograda, kao i plesna grupa predvođena koreografkinjom Helenom Janjušević iz Zagreba, a sve u produkciji Magaze iz Sarajeva i Porto Montenegra.

Dino da u ovim najsrećnijim vremenima ne smijemo gubiti optimizam, veru i nadu, već pokazati jedni drugima, a naprije sami sebi, da iz svega ovoga možemo izaći bolji i plemenitiji. Pesma „Mi” sadrži upravo takvu snažnu, ljudsku poruku.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti