Moglo da dođe do eksplozije: Dan posle požara u marini Navar, šteta na jahtama u milionima evra (VIDEO)

13.12.2021

22:21

0

Predsednik tivatske opštine Željko Komnenović ističe da je najvažnije da u ovom dramatičnom događaju niko nije povređen

Moglo da dođe do eksplozije: Dan posle požara u marini Navar, šteta na jahtama u milionima evra (VIDEO)
tivat - Copyright Youtube printscreen

Tivatski vatrogasci dežurali su cele prošle noći u marini Navar u Bonićima, gde je u nedelju, nešto posle 17 sati, izbio požar na dve jahte, dok je treća oštećena.

I jutros je deo njih bio na terenu premda je požar ugašen. Delovali su preventivno ukoliko se vatra ponovo pojavi. Komandir tivatske Službe zaštite Milorad Giljača novinarima je objasnio da su jahte na kojima je izbio požar bile na takozvanom suvom vezu, a s obzirom na to da je reč o velikim plovnim objektima vatra je lako mogla da se proširi, zahvati druga plovila, dopre do tankova sa gorivom, izazove eksplozije ili prosipanje nafte. Srećna je okolnost, uz ogromnu požrtvovanost vatrogasaca, pa do toga nije došlo.

Podsetićemo, požar su sinoć osim tivatskih vatrogasaca gasili i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Tivat, Boka i Krtoli i kotorske vatrogasne jedinice. U gašenje je bila uključena i ekipa specijalnog vatrogasnog broda „Jovana" Portomontenegra,sa koga je požar gašen sa mora.

Šteta još nije procenjena ali je izvesno da će biti višemilionska jer je reč o skupim, velikim jahtama. Angažovani su i procenitelji i istražitelji koji će po obavljenom poslu obavestiti kako je došlo do izbijanja požara. Prema nekim još nezvaničnim informacijama moguće je da je požar izazvala litijum jonska baterija na jednoj od jahti na kojoj su neposredno pre izbijanja požara obavljani neki radovi.

Predsednik tivatske opštine Željko Komnenović ističe da je najvažnije da u ovom dramatičnom događaju niko nije povređen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike