Dodikov "melem na ranu": Pobeda SNSD-a u Prijedoru

12.12.2021

21:54

0

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor proglasio je večeras pobedu na vanrednim izborima u tom gradu u RS

Dodikov "melem na ranu": Pobeda SNSD-a u Prijedoru
Milorad Dodik - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da pobeda kandidata SNSD Slobodana Javora na vanrednim izborima za gradonačelnika dolazi “kao melem na ranu, koju su otvorili neki koji su mislili da mogu da odseku i amputiraju telo koje se zove SNSD u političkom životu RS”.


- A to nije moguće - rekao je Dodik, koji je večeras stigao u izborni štab SNSD-a u PRijedoru, gde je pratio brojanje glasova.

On je ocenio da je pobeda kandidata SNSD važna jer se mnogo toga nadvilo nad RS i nad SNSD-om kao vladajućom strukturom i koaliconim partnerima.

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor proglasio je večeras pobedu na vanrednim izborima u tom gradu u RS.

Javor je zahvalio svim sugrađanima koji su izašli na izbore, svim koalicionim partnerima na podršci, ali i svim kandidatima na korektnosti.

- Nadamo se da ćemo se sastati narednih dana, sesti za sto, pogledati u oči i da svi zajedno donosimo odluke za naš grad, za naše Prijedorčane - rekao je Javor.

Lider Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić priznao je da je koalicija "Za naš Prijedor" poražena na izborima za gradonačelnika Prijedora i čestitao Jaoru na pobedi, prenose "Nezavisne novine".

On je dodao da je cilj da DNS i koalicioni partneri pobede na opštim izborima u oktobru sledeće godine.

U Prijedoru su u 19 časova zatvorena sva biračka mesta za prevremene izbore za gradonačelnika kojeg su građani birali među 14 kandidata.

Prevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podneo ostavku na tu funkciju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike