To su još samo nacisti radili! Skandalozna hrvatska provokacija: U crtaću Srbe prikazali kao pacove koji beže iz Knina na traktoru! (VIDEO)

08.12.2021

10:27

0

Namera je bila jasna - da se izvređa i unizi srpski narod, podsećajući na vojnu akciju "Oluju"

To su još samo nacisti radili! Skandalozna hrvatska provokacija: U crtaću Srbe prikazali kao pacove koji beže iz Knina na traktoru! (VIDEO)
hrvatski crtani - Copyright Hrvatski crtani

Mržnja iz Hrvatske, mahom preko medija, prenela se i na crtani film koji je neko sinhronizovao na način koji je bio prihvatljiv jedino u nacističkoj Nemačkoj tokom Drugog svetskog rata.

Narator je upotrebio analogiju čija je namera bila jasna - da se izvređa i unizi srpski narod, podsećajući na vojnu akciju "Oluju"

Oni bi uspeli u svojoj nameri da se nije pojavio čudesni "svirač iz Čavoglave", koga pacovi Srbi, prema rečima naratora, nisu shvatili ozbiljno. 

Svirač ih uz pomoć četničke pesme "Šta se to na Dinari sjaji" izvede iz tvrđave i sve ih namami u traktor (podsećanje na egzodus Srba iz Krajine). 

Narator ovaj "crtani" završava rečima: "Čim su ušli pacovi u traktor, on nestaje s ovih prostora, a ljudi su srećno živeli do kraja života."

Podsećanja radi, ovakav čin zabeležen je 1940. godine u crno-belom dokumentarnom filmu "Der ewige Jude" (Večni Jevrejin), režisera Frica Hiplera.

Smatra se jednim od najstrašnijih filmova svih vremena, a zbog promovisanja nacističke antisemitske politike prema Jevrejima, kao i okolnosti u kojima je nastao.

Film je stvoren kao deo nastojanja Hitlerovog nacističkog režima da pred međunarodnom i domaćom javnošću opravda eskalaciju antisemitskih progona do koje je došlo nakon Kristalne noći 1938. godine, a koja će s vremenom dovesti do tzv. „konačnog rešenja“ jevrejskog pitanja ili Holokausta.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike