Zagrebačka policija traga za organizatorima: Na protestima napadnut i novinar

21.11.2021

19:03

0

Hrvatski mediji navode da se na jučerašnjem protestu protiv kovid potvrda okupilo oko 15.000 ljudi

Zagrebačka policija traga za organizatorima: Na protestima napadnut i novinar
Printscreen / Facebook

Prethodnih dana u Zagrebu se održavaju protesti zbog novih mera u borbi sa koronavirusom, koje uključuju i kovid propusnice, a na jednom od njih, došlo je i do napada na medijskog radnika.

Zagrebačka policija je saopštila da se intenzivno sprovodi istraga povodom jučerašnjeg neprijavljenog masovnog protesta, koji je održan u centru Zagreba.

Načelnik Sektora policije zagrebačke Policijske uprave Davor Posilović izjavio je da je juče na više lokacija u Zagrebu održano mirno okupljanje ili javni protest koji nije bio prijavljen, prenosi portal Index.

- Intenzivno se sprovodi istraga kako bi bio utvrđen organizator - rekao je Posilović.

Naveo je da je na protestima bilo više hiljada građana, od kojih nisu svi bili u Zagrebu.

Posilović je potvrdio da je došlo do verbalnog i fizičkog napada na jednog medijskog radnika i dodao da će biti korišćeni i snimci sa kamera koje koristi Grad Zagreb.

- Nakon protesta deo učesnika se uputio prema zgradi HRT-a. Imali smo saznanja da bi se tako nešto moglo dogoditi pa je policija bila na lokaciji i sprečila radnje koje bi bile suprotne zakonu, uključujući neovlašćene ulaske u prostorije HRT-a. I to okupljanje je snimano - rekao je Posilović.

Index navodi da se na jučerašnjem protestu protiv kovid potvrda okupilo oko 15.000 ljudi.

Protest nije bio prijavljen, a na njemu je došlo do fizičkih i verbalnih napada na novinare. Najgore je prošao novinar RTL-a Goran Latković, koji je dobio udarce u rebra i u glavu.

Bonus video: 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug