Dodik se oprostio od patrijarha: Preselio se u večnost odakle će i dalje svojim molitvama paziti na srpski narod

20.11.2020 | 08:59 >> 09:00

Autor: M. I.

Njegovim odlaskom naša Crkva je izgubila velikog molitvenika i istinskog pastira svog naroda, napisao je Dodik

Copyright YouTube/printscreen/tvk3

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je iskreno saučešće svim arhijerejima Srpske pravoslavne crkve, monaštvu, sveštenstvu i vernom narodu povodom smrti patrijarha srpskog gospodina Irineja.

– Njegovim odlaskom naša Crkva je izgubila velikog molitvenika i istinskog pastira svog naroda, a mi u Republici Srpskoj i velikog prijatelja, koji je sa nama delio dobro i zlo od kako je stupio na patrijaršijski tron – naveo je Dodik.

On je istakao da se Njegova svetost patrijarh Irinej preselio u večnost odakle će i dalje svojim molitvama paziti na svoj narod.

Pročitajte još: Suze patrijarha: Irinej prvi put u javnosti plakao na Kosmetu (VIDEO)

– Ostajemo večno zahvalni za svu ljubav, pažnju i blagoslove koje smo kao narod i Republika dobijali od patrijarha Irineja – rekao je Dodik.

Cvijanović: Odlazak Njegove svetosti – gubitak za srpski narod i hrišćanski svet

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas povodom smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, telegram saučešća Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vjernom pravoslavnom srpskom narodu.

– Sa dubokim žaljenjem i tugom primila sam vest o smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Odlazak Njegove svetosti predstavlja ogroman gubitak i žalost za Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski narod, ali i za celi hrišćanski svet – navodi se u telegramu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam