Postignut dogovor? Crna Gora korak bliže novoj Vladi - hitno se oglasili iz Demokratskog fronta

12.11.2021

16:54

0

DF je iskazao zadovoljstvo koje su dobili od koalicionih partnera

Postignut dogovor? Crna Gora korak bliže novoj Vladi - hitno se oglasili iz Demokratskog fronta
Copyright Youtube printscreen

Demokratski front je zadovoljan odgovorom preostalih konstituenata parlamentarne većine na njihovu inicijativu vezano za izbor nove Vlade, saopšteno je iz ovog političkog saveza.

DF najavljuje u narednom periodu pojedinačne sastanke sa svim partijama većine, nakon kojih očekuju da se javnosti prezentuje celovito i usaglašeno rešenje za izbor nove Vlade.

- Demokratski front iskazuje zadovoljstvo odgovorima koje smo dobili od koalicionih partnera iz parlamentarne većine u Skupštini CG. Naime, naša inicijativa za izbor nove Vlade je dobila na prvom zajedničkom sastanku podršku važnih političkih subjekata, a ostali članovi vladajuće koalicije su današnjim odgovorima iskazali spremnost da razgovaraju o svim pitanjima vezano za ovu temu kao i sve druge koje se odnose na budućnost Crne Gore.

Facebook printscreen
 

Demokratski front se zahvaljuje partijama skupštinske većine zbog iskazane spremnosti na razgovor, a u narednim danima ćemo organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima kako bi pre organizacije ponovnog zajedničkog sastanka mogli da se pojavimo sa celovitim, i verujemo usaglašenim rešenjem, a na osnovu onog što smo obećali građanima u predizbornoj kampanji.

Ako smo svi posvećeni evropskim integracijama kao što to javno saopštavamo, onda treba da pođemo od činjenice da nas izostanak eventualnog dogovora u parlamentarnoj većini sve više i više udaljava od tog cilja.

Oslanjajući se na snažnu podršku koju su nam dali naši građani na izborima 30. avgusta prošle godine i ne želeći da izneverimo njihova očekivanja Demokratski front će uložiti najveće moguće napore da nađemo zajednički jezik i postignemo sveobuhvatan dogovor na korist svih građana Crne Gore - navedeno je u saopštenju DF-a.

SNP i Demos se zalažu za formiranje nove Vlade

SNP i Demos su pozitivno odgovorili na inicijativu DF-a o formiranju nove Vlade.

Njihovi lideri Vladimir Joković i Miodrag Lekić danas su jasno saopštili da se zalažu za izbor nove Vlade.

Poslanik Vladimir Martinović za TVCG je izjavio da će Demokrate izaći sa stavom po ovom pitanju kada se dogovore DF i URA.

- Kada se DF i URA dogovore o spornim pitanjima, tada ćemo imati stav - kazao je za TVCG poslanik Demokrata Vladimir Martinović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike