Ministarka: Moguća zabrana koncerata za Novu godinu!

11.11.2021

06:43

0

Glavni uslovi će biti ograničen prostor, odnosno postavljanje ograde oko prostora gde se dešava novogodišnji pazar kao i obavezno posedovanje kovid potvrde, pojasnila je ministarka

Ministarka: Moguća zabrana koncerata za Novu godinu!
Copyright Pixabay

Dok Crna Gora svakodnevno beleži na stotine novozaraženih i do 15 mrtvih za dan, turističke organizacije najavljujuju organizovane dočeke Nove godine na trgovima, uz poznata muzička imena.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u razgovoru za TV Vijesti kaže da Vladina komisija za kovid još razmatra da li će i pod kojim uslovima dozvoliti održavanje tih koncerata.

-Nešto što će definitivno biti uslov za eventualno održavanje ovakvih događaja će neminovno biti kovid potvrde odnosno kovid propusnice ukoliko epidemiološka situacija ovaj model bude omogućila odnosno dozvolila -navela je ona.

Na pitanje šta to znači i da li postoji mogućnost da se zabrani ta vrsta okupljanja, odgovara da ta mogućnost postoji.

-Apsolutno da, postoji, upravo zbog izmene epidemiološke situacije, dodatno je ovo pitanje aktuelizovano -kaže ona.

U međuvremenu, dozvoljeno je organizovanje Novogodišnjeg pazara na Trgu nezavisnosti u Podgorici od 15. novembra, ali uz poštovanje jasnih smernica koje je Institut za javno zdravlje uputio glavnom gradu.

-Glavni uslovi će biti ograničen prostor, odnosno postavljanje ograde oko prostora gđe se dešava pazar kao i obavezno posedovanje kovid potvrde - pojasnila je ministarka.

Nove mere protiv širenja korona virusa najavljene su za 1. decembar, ali ministarka ne isključuje mogućnost da budu donete i ranije, ukoliko to bude zahtevala epidemiološka situacija. Da do toga ne bi došlo Borovinić Bojović još jednom poziva sve na vakcinaciju i poštovanje postojećih mera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike