"Sinod SPC ne veruje Krivokapiću": Poznati istoričar objasnio: Koje namere ima premijer Crne Gore?

09.11.2021

16:58

0

Autor: 24sedam

Istoričar je rekao kako očekuje da će Sinod SPC uputiti Krivokapiću primedbe i sugestije na čak tri nacrta Temeljnog ugovora

"Sinod SPC ne veruje Krivokapiću": Poznati istoričar objasnio: Koje namere ima premijer Crne Gore?
zdravko krivokapić (19) - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Istoričar dr Aleksandar Raković kazao je za RTV da Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve očigledno ne veruje dovoljno premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću jer se ne zna kakve se namere kriju iza poteza crnogorskog premijera.

Naime, kaže Raković, pitanje je da li Zdravko Krivokapić želi da upotrebi potpisivanje Temeljnog ugovora za osnivanje stranke i promociju svog političkog koncepta, kako bi to pokazao kao podršku Srpske pravoslavne crkve njemu lično.

Raković je dodao kako očekuje da će Sinod SPC uputiti Krivokapiću primedbe i sugestije na čak tri nacrta Temeljnog ugovora koja je poslao prethodnih meseci i da će tražiti od njega da pojasni zbog čega je uneo korekcije i šta treba da znače te korekcije.

Prema Rakoviću, time će, umesto da se potpiše već usaglašena verzija Temeljnog ugovora, rasplet o ovom pitanju sačekati bar sredinu 2022. godine.

S tim u vezi, naglasio je Raković, i Mitropolija crnogorsko-primorska bi trebalo da se čuva toga da Krivokapić upotrebi ovu eparhiju Srpske pravoslavne crkve kao podršku u stranačkoj borbi.

Raković je rekao da je Miki Spajić u razgovoru sa srpskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama najavio osnivanje stranke, tako da Krivokapić i društvo samo čekaju pogodan momenat da to i učine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike