Kiša izazvala probleme Sarajlijama: Kuće pod vodom, obustavljen trolejbuski saobraćaj

05.11.2021

07:03

0

Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su pod vodom i bez struje

Kiša izazvala probleme Sarajlijama: Kuće pod vodom, obustavljen trolejbuski saobraćaj
Miljacka - Copyright Printscreen/YouTube

Nagla promena vremena i kiša koja je pogodila čitav region, izazvala je velike probleme u Kantonu Sarajevo.


Osim što su poplavljene saobraćajnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, mnoga naselja su pod vodom i bez struje, prenosi Klix.ba.

Čitaoci tog portala javljaju da su, zbog obilnih padavina i izlivanja potoka i rečica, kuće poplavljene na mnogim mestima u Sarajevu i okolini.

Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros u 7:00 sati iznosio je 208 centimetara, pa bi reka mogla da se izlije iz korita u pojedinim delovima Sarajeva ukoliko kiša nastavi da pada

Kiša koja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pada već drugi dan izazvala je totalni kolaps u brojnim naseljima, a najteže stanje je u naselju Otes.

Gotovo kompletno naselje je poplavljeno, voda je prodrla u bašte, ali i domove brojnih ljudi. Poplavljene su i glavne saobraćajnice. Takođe, javni prevoz nije u funkciji, prenosi Klix.

Na terenu se nalaze i vatrogasci koji pokušavaju da pomognu ispumpavanjem vode, a kao pomoć za stanovnike dobavljaju i čamce. U ovom trenutku cilj je da se zbrinu starije građane i dostaviti im potrebnu hranu i lekove.

Građani, koje su reporteri Klix-a zatekli ispred njihovih domova, su bespomoćni i u strahu iščekuju da li će kiša napraviti još veće probleme.

Vodostaji reka u Kantonu Sarajevo su znatno porasli.

Reka Željeznica se na pojedinim delovima izlila iz korita, a nivo Miljacke je znatno porastao.

Vodostaj Miljacke kod mosta Ćumurija u Sarajevu jutros u 7:00 sati iznosio je 208 centimetara, pa bi reka mogla da se izlije iz korita u pojedinim delovima Sarajeva ukoliko kiša nastavi da pada.

Takođe, reka Bosna je nabujala i preti naseljima Osijek, Dobroševići, Bojnik i Reljevo.

Probleme su napravile reke Željeznica i Tilava, pa se velika količina vode izlila u dvorišta u naseljima Otes, Vlakovo, Butmir i Donji Kotorac. U tim naseljima nema ni struje.


Zbog viskog nivoa vode na ulicama trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji je obustavljen.


Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike