"Ja se ovde porađam": Luka je izabrao neobičan dolazak na svet i tako ulepšao smenu jednom Stefanu

02.11.2021

15:55

0

Uz suze radosnice, majka Dragana Radunović, koja ima već sina i ćerku, priča da nije očekivala da Luka dođe na svet u tako neobičnim uslovima i okolnostima

"Ja se ovde porađam": Luka je izabrao  neobičan dolazak na svet i tako ulepšao smenu jednom Stefanu
mali luka - Copyright printscreen/youtube/Radio televizija Herceg Novi

Stefan Đuranović, vozač taksija "More" broj 26 nije ni slutio da će 29. oktobar obeležiti njegovu smenu na najlepši mogući način. 

On je iskreno za Radio Televiziju Herceg Novi ispričao kako je te večeri dobio nalog za vožnju kao i svaki drugi, ali da će ovu pamtiti do kraja života. Poziv je primio oko jedan sat posle ponoći, a stigao je od jedne trudnice.

- Došao sam na adresu. Žena je imala kontrakcije. Sedište sam pomerio napred da može da ima više prostora pozadi. Gospođa je sela u auto i krenuli smo ka porodilištu. Stigli smo i ispred bolnice, ona mi je objasnila na koji ulaz treba da pođem. Obavestio sam zaposlene u porodilištu da dođu po nju i vratio se u auto, a gospođa mi je tada rekla "ja se ovde porađam". Ja sam se zaustavio, počeo da sviram i izašao iz auta. Dok sam ja otvorio njena vrata, ona se porodila. Ja sam bio šokiran, ali sam ostao miran. Medicinska sestra je sa babicom došla u pravi čas i sve je prošlo u redu. Doktor je odmah reagovao i sve je bilo odlično - priča Stefan.

Uz suze radosnice, majka Dragana Radunović, koja ima već sina i ćerku, priča da nije očekivala da Luka dođe na svet u tako neobičnim uslovima i okolnostima.

- I pomislila sam da bi se to moglo desiti kada sam pozvala taksi, jer je to već bilo stanje pred porođaj, ali sam se nadala da ću makar ući u porodilište. Ipak, uspela sam doći samo pred porodilište. Sve je dobro prošlo, i beba i ja smo dobro i zdravo. Te večeri je i moj lekar bio dežuran. Sve se odigralo filmski - otkriva mama Dragana.

Život je čudesan, baš kao i događaj koji se desio njihovoj porodici, priča za RTHN otac Ratko Radunović.

- Bilo je kasno, iza ponoći. Supruga je insistirala da neko od porodice bude sa njom, a opet neko je morao ostati i sa dvoje dece kući. Pozvali smo taksi i on je došao brzo. Posle pola sata od odlaska taksijem, ona se javila i kazala da se porodila u taksiju. Čudesan događaj. Stefana koji je vozio taksi, lepo sam zamolio da je odvede do porodilišta, da treba da se porodi, ali nisam mu zaista rekao da će to biti u njegovom vozilu. Sve se dobro odigralo, uz Božiju pomoć. Neobično je, svi smo srećni - kazao je tata Ratko.

Luka je odmah pobrao simpatije u porodilištu, pa je ispraćen kao prava zvezda. Među njima bila je i babica Slađana Adžić, koja je prisustvovala nesvakidašnjem porođaju.

- Ratko, Draganin suprug, pozvao je oko 1:10 da stiže njegova supruga, da je u bolovima i da se spremimo za porođaj. Međutim, kada je taksi stigao, nas je na ulazu dočekala porodilja i beba je već bila rođena. Ukazali smo im prvu pomoć, odvojili bebu od mame, prerezali pupčanu vrpcu, a zatim ih odveli u porodilište gde im je ukazana i stručna pomoć. Beba je na rođenju dobila ocenu 10, što je najviša ocena. Luka je težak 3.500 grama i dug 51 centimetar - kazala je babica Slađana, još uvek pod utiskom lepog događaja.

Sreću nije krio ni teča, Predrag Tanović, na čiji se rođendan rodio Luka.

- Porođaj se očekivao, a ja sam se potajno nadao da će to biti na 29. oktobar, datum kada sam i ja rođen. Ponosan sam na Luku, zajedno ćemo slaviti rođendane - kazao je Predrag prenosi Telegraf.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike