Milanović i ministar odbrane u klinču! Predsednik traži Plenkoviću da "pridavi" ministra odbrane, Banožić uzvraća - psihijatrijski slučaj!

02.11.2021

13:36

0

Autor: 24sedam

Nazivajući nekoga lažovom, opuškom, da će nekoga penzionisati najbolje govori u kojoj je on psihičkoj fazi, rekao je ministar Banožić i dodao: "Milanović je psihijatrijski slučaj."

Milanović i ministar odbrane u klinču! Predsednik traži Plenkoviću da "pridavi" ministra odbrane, Banožić uzvraća - psihijatrijski slučaj!
Copyright Plenković i Milanović/Profimedia

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić već neko vreme je na udaru predsednika Zorana Milanovića koji je od premijera Andreja Plenkovića zatražio da "reši problem".

- Ovo je postalo ozbiljno i već ima reperkusije na nacionalnu bezbednost. Ljudi koji rade takav posao su opasni za Hrvatsku - rekao je Milanović u Vukovaru o ministru odbrane sa kojim je u sukobu zbog penzionisanja brigadnog generala Elvisa Burčula.

Milanović je onda opleo i po premijeru koji ga je ranije optužio da sprovodi puzajući državni udar.

- To je još jedna krajnje neozbiljna i alarmantna izjava jednog predsednika vlade. S obzirom na to da je on puzajući državni udav, očekujem da malo pridavi svog malog Baneta. Došao je neuk i užasno agresivan da vodi jedan od najdelikatnijih sistema u državi i da sarađuje s vrhovnim zapovednikom i da mu bude na usluzi. On radi sve suprotno - rekao je Milanović.

Posle obraćanja Milanovića, novinarima se obratio i ministar Banožić koji je rekao da Milanović nanosi "veliku štetu Republici Hrvatskoj".

Nazivajući nekoga lažovom, opuškom, da će nekoga penzionisati najbolje govori u kojoj je on psihičkoj fazi, rekao je Banožić i dodao: "Milanović je psihijatrijski slučaj".

- Odavno je vreme za opoziv predsednika. Kad pogledate njegovo psihičko stanje, sve vam je jasno - rekao je.

Milanović me zvao na sastanke na kojima smo slušali njegove životne priče, rekao je.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je zabranio ministru odbrane Mariju Banožiću da održi govor na zakletvi vojnika u Požegi, dok je premijer Andrej Plenković ponašanje predsednika nazvao nedopustivim i ocenio da se radi o „puzajućem državnom udaru“.

Banožić je rekao da se prvi put u istoriji dogodilo da se zabrani obraćanje ministra, zbog čega je zatražio ostavku načelnika generalštaba Oružanih snaga Hrvatske Roberta Hranja, prenosi Index.hr.

Milanović je potom na konferenciji za novinare oštro kritikovao Banožića i rekao da je lično naredio da mu se zabrani obraćanje.

Načelnik Generalštaba je izvršio moje naređenje. Moj položaj je mnogo jači od Banožićevog. Da će sitni stranački žicari sprovoditi zulum nad zaslužnim časnicima – neće, poručio je Milanović.

Plenković je istakao da je ponašanje predsednika Hrvatske bilo nedopustivo i da se slobodno može nazvati puzajućim državnim udarom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike