Užas u Hrvatskoj: Srpska državljanka sinu kupila ženu (15), devojčicu tukli i držali zatočenu

26.10.2021

09:52

0

Autor: M. M.

Policija istragu sprovodi i protiv muža Srpkinje i još dvoje hrvatskih državljana, roditelja devojčice

Užas u Hrvatskoj: Srpska državljanka sinu kupila ženu (15), devojčicu tukli i držali zatočenu
Profimedia

Hrvatskoj se vodi istraga protiv četiri osobe zbog sumnje da su dogovorile prisilan brak svoje dece.

U Županijskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu ispitani su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnja srpska državljanka, roditelji 14-godišnjaka. Uz njih, ispitani su i 36-godišnjak i 37-godišnjakinja, oboje hrvatski državljani, roditelji 15-godišnjakinje. Doneseno je rešenje o sprovođenju istrage protiv njih, a osumnjičeni su za trgovinu ljudima, javlja Dnevnik.

Roditelji 14-godišnjaka, 35-godišnjak i 30-godišnjakinja, u gradu na području Brodsko-posavske županije došli su u kuću u kojoj je živela 15-godišnjakinja s roditeljima.

Namera im je bila da dogovore prisilni brak devojčice i dečaka, ali i cenu za koju će kupiti devojčicu. Ona se protivila prisilnom braku, zbog čega su joj pretili batinama.

Roditelji su, bez obzira na sve, obavili "prodaju" devojčice. Roditelji dečaka su devojčicu zarobili. Okrivljeni su i za pokušaj nanošenja teške telesne povrede detetu koje se opiralo prisilnom braku.

Sve četvoro osumnjičeni su za trgovinu ljudima. Uz to, roditelji dečaka osumnjičeni su za oduzimanje slobode devojčici i nanošenje teške telesne povrede u pokušaju, a otac devojčice za pretnju detetu.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti