Brutalno prebijanje, moždani udar i borba za život: Hrvat u komi posle strašnog napada

16.10.2021

10:09

0

Autor: M. J.

Mladić je u besvesnom stanju primljen u ambulantu u Vitezu, međutim, zbog neadekvatne pomoći doživeo je moždani udar

Brutalno prebijanje, moždani udar i borba za život: Hrvat u komi posle strašnog napada
Ilustracija - Copyright Pixabay

Lekari splitske bolnice se već nekoliko dana bore za život Vicka Dodoje (27) iz Dugopolja koji je brutalno pretučen prošlog vikenda u Vitezu u BiH.

Dodoja je tog vikenda otišao sa još dvadesetak mladića u BiH na bikijadu. Kako navodi njegova majka Jela Dodoja on je nakon bikijade sa društvom bio u tamošnjem klubu. 

Malo se i popilo, a neki momci iz njegovog društva (među kojima su bila braća poznata po organizaciji bikijada u okolini Splita) navodno su se, prema verziji događaja koju je ona čula, nabacivali lokalnim devojkama i čak im nudili novac za seksualne usluge. One su, pak, tražile više novca, no samo da bi dobile na vremenu, a u međuvremenu su o svemu obavestile svoje lokalne momke, piše "Slobodna Dalmacija". 

- Moj Vice nije to radio, a kad su došli u hotel, ušao je u svoju sobu da se istušira. To je bilo oko pet sati ujutro u nedelju i odjednom je čuo da neko razbija vrata na susednoj sobi gde su bili ti njegovi prijatelji s tim curama. Izašao je, a na njega su nasrnula dvojica momaka i počeli ga bez ikakvog povoda tući. Mlatili su ga na podu, čak su mu pretili i pištoljem koliko sam čula.

- Prestali su ga mlatiti tek kad su cure izašle iz sobe i rekle da on nije ništa kriv i da nije taj koji im je nudio novac. Ostao je bez svesti ležati na podu, niko mu nije pružio pomoć - ispričala je utučena majka, dodajući kako je porodica o celom događaju obaveštena tek oko osam sati u nedelju uveče.

Pretučeni mladić je u  besvesnom stanju primljen u ambulantu u Vitezu, međutim, zbog neadekvatne pomoći doživeo je moždani udar. 

- Šta da vam kažem, tamo je totalno bezakonje, navodno su ova dva momka koji su ga pretukli bili uhapšeni pa su pušteni jer su rekli da će sami doći u policiju. Mene najviše boli to što mu nisu pomogli, što nisu obavestili porodicu, prošlo je toliko vremena dok smo mi saznali i uspeli ga nekako prebaciti u splitsku bolnicu.

- Kad smo ga doveli u Split nije uopšte mogao micati ni nogama ni rukama, mislili su da je u pitanju leđna moždina. U ponedeljak je bio na operaciji, ima edem mozga, a sad je u induciranoj komi, hteli su ga buditi, ali su doktori kazali da nije još vreme - ispričala je majka pretučenog mladića.

Splitom se proširila priča da je Vicko opljačkan i da su mu uzeli nekoliko hiljada evra, ali njegova majka kaže da to nije istina kao i da mu ništa nije ukradeno. Dodala je da je na njegovom bolničkom kartonu pisalo da je žrtva pokušaja ubistva. 

Međutim, informacije koje je "Slobodna Dalmacija" dobila od Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona govore nešto drugo.

- Obaveštavamo Vas da je u Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona formiran predmet protiv dvojice osumnjičenih zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo Nasilničkog ponašanja iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u sticaju sa krivičnim delom Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. i krivičnog dela Teška telesna povreda iz člana 172. stav 3. a sve u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine na štetu pet hrvatskih državljana. Istraga je u toku, poduzimaju se zakonom predviđene mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti slučaja. Zbog zaštite istrage, nismo u mogućnosti dostaviti više informacija - odgovorila je Ernesa Beganović, glasnogovornica Tužilaštva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike