Užas na protestu u Ljubljani: Uperili laser ka helikopteru, umalo da letelica padne!

14.10.2021

15:20

0

Tokom protesta privedeno je ukupno 27 osoba

Užas na protestu u Ljubljani: Uperili laser ka helikopteru, umalo da letelica padne!
helikopter laser - Copyright Pixabay

Policijska uprava Ljubljana saopštila je danas da je tokom protesta otkriveno više od 300 prekršaja, kao i osam krivičnih dela. Između ostalog, PU Ljubljana saopštili su da su nepoznati počinioci uperili su laserski zrak u policijski helikopter na Trgu Republike u strogom centru slovenačke prestonice, a jedan od pilota je zadobio povredu oka.

- Među gore pomenutim krivičnim delima prevencije je i slučaj kada su nepoznati počinioci usmjerili laserski zrak prema policijskom helikopteru na Trgu republike - rekao je predstavnica Policijske uprave Ljubljana. 

To, prema njenim rečima, predstavlja ozbiljnu opasnost po vazdušni saobraćaj "zbog načina na koji se ti zraci raspršuju u letelici, a samim tim i opasnosti od povrede očiju posade". U konkretnom slučaju, jedan od pilota je zadobio povrede oka i zatražio lekarsku pomoć, obim njegovih povreda još nije poznat.

Pixabay
 

 

- Pomenuti čin je izuzetno opasan i samo je slučajno da nije sva posada pretrpela oštećenje vida, što bi moglo dovesti i do tragičnih posledica - dodala je Golčeva, prenosi 24ur.

Tokom protesta privedeno je ukupno 27 osoba.

Na jučerašnjem neprijavljenom protestnom skupu u Ljubljani policajci su otkrili 164 kršenja Zakona o javnim okupljanjima i 166 prekršaja Zakona o javnom redu i miru, rekla je Aleksandra Golec, predstavnica Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Osim pilota, na protestima su lakše povređena još dva policajca.

- Pomenuti čin je izuzetno opasan i samo je slučajno da nije sva posada pretrpela oštećenje vida, što bi moglo dovesti i do tragičnih posledica - dodala je Golčeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike