Dritan Abazović na meti mafijaškog klana? Policija pokrenula istragu

24.11.2020

10:21

0

Autor: A. B.

Iz Uprave policije rekli da ne raspolažu podacima

Dritan Abazović na meti mafijaškog klana? Policija pokrenula istragu
Copyright Printscreen/Youtube /Crno na bijelo

Uprava policije preduzeće opsežne mere da utvrdi da li lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana.

To su saopštili iz institucije kojom rukovodi Veselin Veljović, a odgovarajući na pitanja – da li imaju saznanja da je lideru izborne liste “Crno na bijelo” život ugrožen od mafijaškog klana na čijem je čelu višestruko osuđivana osoba, koja se teretila i za ubistva i prodaju droge.

“Vijesti” su iz više izvora iz regiona i Crne Gore dobile informacije da se Abazović našao na meti jednog kriminalnog klana, a iz policije kažu da tim podacima ne raspolažu.

– Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina – piše u odgovoru policije.

Ubistvo u Danilovgradu: U restoranu pronađen mrtav noćni čuvar
“Dobrodošlica” novom gradonačelniku Nikšića: Bala sena i krompiri ispred zgrade opštine

Tvrde da će sprovesti detaljne provjere povodom pitanja da li imaju zvaničnu ili operativnu informaciju da je čelnik Građanskog pokreta URA ugrožen od te ili bilo koje druge osobe, da li su sa Abazovićem razgovarali o njegovoj sigurnosti i šta tim povodom čine.

– U odnosu na navode iz biće sprovedene opsežne provere sa ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mera i radnji dođe do osnova sumanje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbednost od strane navedenog ili drugog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica – navode iz Uprave policije.

Na kraju odgovora Tima za odnose s javnošću Uprave policije, konstatuju da je “od strane nadležnog organa” sačinjen izveštaj o bezbednosnoj proceni stepena ugroženosti Dritana Abazovića:

– I Uprava policije u odnosu na navedeno preduzima operativne mere i aktivnosti – stoji u odgovorima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike