Uhapšeni policajci: Pod suspenzijom i van radnog vremena naplaćivali kazne za saobraćajne prekršaje

13.09.2021

10:42 >> 10:43

0

Autor: I.Pavlović

Oba policijska službenika uhapšena u okviru mera usmerenih na sprečavanje korupcije u sopstvenim redovima

Uhapšeni policajci: Pod suspenzijom i van radnog vremena naplaćivali kazne za saobraćajne prekršaje
Copyright Profimedia

Banjalučka policija uhapsila je svoje kolege Ž. K. iz Kneževa i V. K. iz Banjaluke jer su u službenoj uniformi, jedan van radnog vremena, a drugi pod suspenzijom, građanima naplaćivali kazne za saobraćajne prekršaje!

U PU Banjaluka navode da je V.K. ranije suspendovan iz MUP-a RS, ali ga to nije sprečilo da obuče uniformu, naoruža se igračkom – pištoljem i krene da kažnjava saobraćajne prekršaje, puneći vlastiti budžet.

Pročitajte još:

– V. K. je 10. septembra uočen kako u službenoj uniformi u Kordunaškoj ulici zaustavlja vozila. Od V.K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela lažno predstavljanje – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić, prenose Novosti.

Ona kaže da je dan ranije uhapšen i policajac Ž. K. iz Kneževa, koji je oko 18 časova u ulici Braće Pantića u Banjaluci vozaču naplatio novčanu kaznu, iako je bio van službe.

– Osumnjičeni je u službenoj uniformi zaustavio vozilu i vozaču zbog učinjenih prekršaja naplatio kaznu na licu mesta. U to vreme Ž. K. je bio van službe, pa je protiv njega doneseno rešenje o supsenziji. Istovremeno će tužilaštvu biti podnesena prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja , rekla je Mučibabić.

Ona kaže da su oba policijska službenika uhapšena u okviru mera usmerenih na sprečavanje korupcije u sopstvenim redovima.

Protiv policaja su podneseni zahtevi za pokretanje unutrašnjeg postupka, a sa svime su upoznata i nadležna tužilaštva.

– PU Banjaluka i u narednom periodu će nastaviti sa navedenim aktivnostima, te pozivamo građane da sve vidove nezakinotog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona 122 , rekla je Mučibabić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike