Godinama zlostavljao pastorku, kazna zatvora mu smanjena jer je učestvovao u ratu 90-ih?!

15.09.2021

09:22 >> 11:31

0

Autor: M. J.

Muškarac je od sredine 2019. do sredine 2020. godine zlostavljao ćerku svoje supruge

Godinama zlostavljao pastorku, kazna zatvora mu smanjena jer je učestvovao u ratu 90-ih?!
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

U aprilu ove godine Županijski sud nepravosnažno je osudio G. N. (48) na 14 godina zatvora zbog zlostavljanja njegove osmogodišnje pastorke. Međutim, Visoki kazneni sud je po žalbi advokata preinačio presudu i smanjio kaznu na 11 godina.

Muškarac je bio osuđen jer je od sredine 2019. do sredine 2020. godine zlostavljao ćerku svoje supruge i time počinio kazneno delo polnog odnosa sa detetom.

Pročitajte još

Sudsko veće Visokog kaznenog suda ocenilo je da je odbrana bila u pravu kada je tvrdila da je kazna prestroga, prenose hrvatski mediji.

Pročitajte još

– Generalnu i specijalnu prevenciju je moguće postići i blažom kaznom, i to onom od 11 godina zatvora. Naime, u obzir treba uzeti zaprećenu kaznu za kazneno delo za koje se tereti osuđeni, a to je kazna zatvora od tri do 15 godina, te je u pravu osuđeni kada tvrdi da je prvostepeni sud prilikom odmeravanja kazne precenio značaj otežavajućih, a potcenio značaj olakšavajućih okolnosti, te propustio optuženom oceniti kao olakšavajuću okolnost činjenicu da je učestvovao u ratu devedesetih – stoji u pravosnažnoj presudi Visokog krivičnog suda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike