Odgovor Sarajeva na hapšenje Vranja: U Foči uhapšen pripadnik bivše Vojske Republike Srpske

15.09.2021

10:54 >> 12:48

0

Autor: I.Pavlović

Radovana Veljovića su uhapsili pripadnici Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA)

Odgovor Sarajeva na hapšenje Vranja: U Foči uhapšen pripadnik bivše Vojske Republike Srpske
Copyright Printscreen/Youtube

U Foči je uhapšen pripadnik bivše Vojske Republike Srpske Radovan Veljović (57), koji je pod istragom Tužilaštva BiH i tereti se da je 1992., počinio krivično delo “zločina protiv čovečnosti”.

Prekodrinski mediji ističu da je ovo hapšenje naloženo nekoliko dana nakon što je Edin Vranj u Srbiji uhapšen po poternici raspisanoj 2018. zbog sumnje da je izvršio ratni zločin, a nekada je bio načelnik policije Federacije BiH.

Veljovića su uhapsili pripadnici Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva BiH.

Pročitajte još:

Osumnjičeni je predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga doneti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva, preneli su sarajevski mediji.

Podsetimo, bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije BiH Edin Vranj uhapšen je na graničnom prelazu prilikom ulaska u Srbiju.

On je osumnjičen za zločine protiv ratnih zarobljenika na području Goražda od januara 1993. do oktobra 1994. Edinu Vranju je sud u Beogradu danas odredio jednomesečni pritvor.

Tokom jučerašnjeg dana Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine preporučilo je svim državljanima u zemlji koji su na bilo koji način bili uključeni u odbranu BiH u periodu od 1992. do kraja 1995. godine da do daljnjeg ne putuju u Srbiju zbog opasnosti od hapšenja.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike