Otkriven identitet tajanstvene žene sa Krka: Radi se o Slovakinji sa bogatom biografijom

22.09.2021

10:45 >> 11:00

0

Autor: M. J.

Policija je zahvalila građanima, medijima i kolegama iz Slovačke na pomoći

Otkriven identitet tajanstvene žene sa Krka: Radi se o Slovakinji sa bogatom biografijom
Copyright Pexels/kat-jayne

Primorsko-goranska policija  konačno je potvrdila identitet povređene žene na Krku, čije su se fotografije širile društvenim mrežama.

Policija je putem međunarodne saradnje i Interpola dobila potvrdu da se radi o slovačkoj državljanki Danijeli Adamcovi (56) iz grada Strenčina u Srednjoj Slovačkoj, a zovu je Danka, prenose hrvatski mediji.

Policija je zahvalila građanima, medijima i kolegama iz Slovačke na pomoći. Ona je boravila u Hrvatskoj kao turista, a policija i dalje utvrđuje okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na ostrvu Krk.

Pročitajte još

 Buran život

Naime, onda je sa 19 godina otušla u SAD gde se udala za jednog filmskog producenta. Bavila se izradom nakita koji je bio dosta popularan i korišćen u filmovima. Nakon što se razvela od njega krajem 2000. godine vratila se u Strenčin.

Osnovala je firmu Dana Adamcova d.a. koja se takođe bavila izradom nakita, a u međuvremenu je otišla u penziju.

U jednom trenutku života Daniela se ponovno vratila u SAD-u, i to kao beskućnica, a o tome je policiji posvjedočila i Nina Smidt iz Los Angelesa koja je, kako kaže, ženu pronađenu na Krku poznavala jako dobro, iako se s njom nije čula od 2015. kada je iz Amerike otputovala u Irsku,

prenosi portal “Total Croatia news”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Smidt (@ninasmidt)

– Prepoznala sam je odmah, to je Danijela A., Slovakinja koja je radila za kompaniju u Los Anđelesu u kojoj sam bila operativni menadžer. Kompanija ju je zaposlila putem neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima da stanu na noge. Danijela je bila u ženskom skloništu, a u to vreme naša je firma radila na projektu “Second Space” u centru LA-a, gdee vlasnik Tajler Madsen ima dugu istoriju pomaganja zajednici beskućnika. Danijela nam je rekla da želi ići u Irsku gde ima dobrog prijatelja s kojim će stanovati. Tajler joj je darežljivo dao smeštaj kako bi mogla štedeti i otputovati u Irsku. U junu 2015. to je i učinila i tad sam poslednji put čula za nju – ispričala je Smidt policiji.

– Čim sam ugledala njenu fotografiju, poslala sam je Tajleru da  potvrdi je li to ona, što je potvrdio. Kontaktirala sam policiju na Krku odmah i poslala im mejl sa njenim imenom, email adresom i fotografijama – ističe Smidt.

Pročitajte još

– Danijela nije imala sreće u životu, no bila je dobra radnica, pametna i imala je divno srce. Tajler i ja smo zabrinuti zbog nje i nadamo se da će sada, kada njen identitet potvrdi ambasada, njena  obitelj saznati šta joj se dogodilo – dodala je ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike