Stravična nesreća kod Brinja: Vozač kamiona se zakucao u automobil dok je telefonirao, poginulo dete!

08.09.2021

11:52 >> 11:57

0

On je osumnjičen da je nesreću izazvao na 117. kilometru auto-puta jer je upotrebljavao mobilni telefon za vreme vožnje

Stravična nesreća kod Brinja: Vozač kamiona se zakucao u automobil dok je telefonirao, poginulo dete!
Copyright Pixabay

Vozača kamiona (46) iz BiH policija je prijavila da se zbog telefoniranja tokom vožnje u ponedjeljak poslepodne na auto-putu kod Brinja zakucao u automobil poljskih registracija u kojem je poginulo dete (10). Roditelji i drugo dete su povređeni.

-Vozač je osumnjičen da je izazvao nesreću u kojoj je smrtno stradao 10-godišnji putnik u automobilu, dok je vozač automobila zadobio teške povrede opasne po život, a dvoje je putnika lakše povređeno”, saopštila je Ličko-senjska policijska uprava, nakon što je u saradnji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Karlovcu dovršila kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim vozačem iz BiH.

Pročitajte još

Kako se dodaje on je osumnjičen da je nesreću izazvao na 117. kilometru auto-puta jer je “upotrebljavao mobilni telefon za vreme vožnje i na taj način umanjio mogućnost reagovanja i sigurnog upravljanja vozilom, kojom prilikom je bez kočenja i pokušaja izbegavanja ispred zaustavljenog automobila poljskih nacionalnih oznaka udario u njega.

Reč je o automobilu kojim je u istom smeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci auto-puta.

Vozač je doveden pritvorskom nadzorniku, a krivičn prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom tužilaštvu, kažu u policiji.

Juče ujutro je policija objavila prve detalje, a poslepodne se pojavila nova informacija – vozač automobila s poljskim tablicama se iz zasad nepoznatog razloga zaustavio na auto-putu.

Vozač (46) kamiona je uhapšen.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike