Ne priznaje Zakon o slobodi veroispovesti: Milo odbio da potpiše papir i vratio ga skupštini!

02.01.2021

13:55 >> 14:05

0

Autor: J.B.O.

Ova informacija je saopštena je iz kabineta predsednika Crne Gore

Ne priznaje Zakon o slobodi veroispovesti: Milo odbio da potpiše papir i vratio ga skupštini!
Copyright Milo Đukanović/RTCG printscreen

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, a među njima i Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica!

Pročitajte još:

Ova informacija je saopštena je iz kabineta predsednika Crne Gore.

Razlog za to je, kako navodi, otvorteno pitanje kvoruma na sednici na kojoj su ti zakoni usvojeni, kao i pravno pitanje mandata dva poslanika.

U obrazloženju se navodi da je shodno članu 90 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, propisano da se “kvorum utvrđuje primenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine”.

– Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka predmetne sednice i usvajanja njenog dnevnog reda postojao kvorum, a samim tim i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima – navodi Ðukanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike