Doktor mi je rekao da je zapalio sveću za mene, postao sam svestan da je ozbiljno: Dodik pušten na kućno lečenje (VIDEO)

05.01.2021

11:43

0

Autor: J.B.O.

Dodik se zahvalio za predan rad lekara i pristup koji nije video odavno

Doktor mi je rekao da je zapalio sveću za mene, postao sam svestan da je ozbiljno: Dodik pušten na kućno lečenje (VIDEO)
Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik otpušten je danas na kućno lečenje nakon 16 dana borbe s koronavirusom. Nakon izlaska iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci obratio se novinarima i podelio svoja iskustva o dvosedmičnom lečenju.

Pročitajte još:

Direktor UKC-a RS Vlado Đajić rekao je da je Dodik imao obostranu upalu pluća i da je zajedničkim radom, uz konsultacije lekara iz Srbije, uspešno završio ovu bitku na kućnom lečenju.

Dodik se zahvalio za predan rad i pristup koji nije video odavno.

– Ljudi su stalno bili tu kao i ja. Bavili se nama pacijentima. I ja sam zahvalan svima. Ovo je bilo mojih najtežih 25 dana. Kada slušam doktora Đajića i njegovu ekipu, vidim da je bilo poprilično ozbiljno. Zahvalan sam ljudima, pomoćnom osoblju, timovima lekara iz Srbije, Slovenije, SAD i svima koji su bili, ne samo oko mene, već koji su pomagali bilo kom čoveku. Uverio sam se da je ovo referentna zdravstvena ustanova – kazao je Dodik.

On je dodao da su ovi bili teški dan i za njega i porodicu i da ga očekuje period rehabilitacije. Poručio je ljudima da se čuvaju.

– Nemojte biti naivni. Kada mi je dr Džajić rekao da je otišao u crkvu i zapalio sveću za mene bio sam svestan gde se nalazim. Bilo je problematično, Ovo je velika moja pobeda, ali i tima ljudi. Podrška mi je godila i davala snagu. Nije dozvolila da pokleknem. Osećam se poprilično dobro. Polako ću da vratim fizičku snagu. Malo sam pratio aktuelna događanja. Potres sam i sam osetio, žao mi je zbog tragedije u Posušju. Verujem da ćemo se okupiti, naći snagu i biti jaki – poručio je Dodik.

Zahvalio se i Aleksandru Vučiću, predsedniku Kine Si Đinpingu, ali i Sergeju Lavrovu koji su ponudili pomoć.

Da podsetimo, Milorad Dodik je hospitalizovan pre 16 dana, jer se treći test na koronavirus pokazao kao pozitivan. Imao je upalu pluća i problem sa gastritisom.

Sve vreme je bio pod stalnim nadzorom lekara iz UKC Banjaluke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike