Krivokapić najavio konsultacije sa ambasadorima: Svi da se vrate u Crnu Goru do 18. januara

05.01.2021

21:16

0

Autor: A. B.

Krivokapić najavio konsultacije sa ambasadorima: Svi da se vrate u Crnu Goru do 18. januara
Copyright Profimedia

Svi šefovi crnogorskih diplomatsko-konzularnih predstavništava pozvani su na konsultacije 18. januara, uključujući sedam opozvanih ambasadora, potvrđeno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

Iz Ministarstva za RTCG kažu da je u pitanju uobičajena praksa koja se u pojedinim državama u vidu redovnih ambasadorskih konsultacija organizuje jednom godišnje.

Navode i da će tokom ovogodišnjih konsultacija biti reči o ključnim smernicama spoljne politike nove vlade kao i o pravcima budućeg delovnja diplomatske službe.

Portal CdM objavio je u ponedeljak da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je da se svi ambasadori Crne Gore do 18. januara vrate u zemlju, kako bi sa njima obavio konsultacije, “a nakon toga odlučio kome će biti nastavljen mandat, a koga će opozvati'”.

Pročitajte još:

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je pre toga u ponedeljak da neće doneti ukaz o opozivu sedam ambasadora, jer smatra da se nisu stekli uslovi za njegovo donošenje i zatražio od Vlade dodatna objašnjenja.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova je sredinom decembra pokrenulo opoziv sedam crnogorskih ambasadora sa objašnjenjem da će na njihova mesta poslati karijerne diplomate.

Krivokapić je tada rekao da će Vlada Crne Gore podržati predlog MSP.

– Cilj je da smanjimo broj političkih dipolmata, a povećamo broj karijernih – rekao je tada, pored ostalog, premijer Krivokapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike