Pokrenuta lavina stravičnih ispovesti mladih glumica: Nakon Milene, tu su Ana, Nadina, Matea, Asja...

19.01.2021

13:28 >> 17:31

0

Autor: A. Bulatović

Potresna svedočenja glumica iz regiona koje su prolazile horor na grupi na Facebook-u

Pokrenuta lavina stravičnih ispovesti mladih glumica: Nakon Milene, tu su Ana, Nadina, Matea, Asja...
Copyright PIxabay

Nakon što je 25-godišnja glumica Milena Radulović prijavila da ju je silovao i seksualno zlostavljao učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, svoja mučna iskustva su na Facebook stranici “Nisam tražila” ispričale i druge glumice iz regije.

Antonio Ahel/ATAImages

Njihova iskustva na stranici su anonimna. Facebook grupu su pokrenule kolegice i bivše studentkinje na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu Ana Tikvić, Nadina Mičić, Matea Mavrak i Asja Krsmanović kako bi pomogle koleginicama koje su pretrpele slična zlostavljanja.

Printscreen/YouTube

Aleksić je uhapšen jer ga je Radulovićeva, zajedno s još nekoliko devojaka, prijavila da ih je silovao i seksualno zlostavljao dok su bile maloletne. Radulović je navela kako ju je Aleksić prvi put silovao u 2012. godine, kada je imala 17, a on 61 godinu.

Ovo su neka od svedočanstava sa stranice Nisam tražila.

“Zlostavljao me je hrvatski reditelj”

– Jedan hrvatski filmski reditelj govorio mi je u kafiću za šankom gnusne stvari poput: “A kako bi bilo da sad ti meni po**šiš?” ili “Hajde da se kre**emo u WC-u”, nasrćući na mene i plazeći ispred mene u mom najintimnijem prostoru. Nakon što sam mu rekla da je dosadan, odvratan i da me ne zanima, dao je sebi za pravo da me prati kada sam otišla na vazduh. I na ulazu u kafić pribio se na mene i bukvalno mi uvalio jezik u usta, nakon čega sam bila prisiljena da ga odgurnem ga od sebe. Glumica sam i zbog ovakvih ljudi i događaja sve više mi se gadi moj posao.

– Imala sam 15 godina kada me profesor dodirivao po unutrašnjosti butina i dobacivao mi svakakve neprimerene komentare. Znao je tako često da masira učenice po leđima i glavi pod izgovorom da on to zna i da će nas od toga prestati bol u leđima i glavi. Nisam to nikome govorila jer sam tek godinama kasnije shvatila da je to zaista seksualno uznemiravanje, kažnjivo, i da nisam jedina kojoj se to desilo. Što je najgore, to je radio pred punim odeljenjem. Napisao mi je pesmu s puno neprimerenih komentara koje nisam spremna da podelim još uvek. Znala sam da tako naivna dođem i ponudim se da me ili ga izmasiram jer me doslovno ubedio da je to sve normalno i osećam se grozno dok ovo pišem jer tek sada shvatam koliki je to horor bio i jad. Ja sam nasedala na tu njegovu priču i zezala se na taj način s njim dok nisam osećala gadost u sebi i shvatila da to nije nikakva zezancija i počela da ga izbegavam. Iskreno, mislila sam da je to zezancija jer je često dobacivao seksualne komentare učenicama. Taj profesor i dalje radi kao profesor u školi.

– Jedan profesor glume s Akademije mi je mrtav-hladan rekao: “Žena nikad ne može biti toliko dobra glumica, koliko muškarac može biti dobar glumac. Vi ste potrošna roba, to je prosto tako!” Bila sam tada studentkinja prve godine glume.

– Iskreno, mislim da se ovakve stvari dešavaju stalno, samo mi mislimo da to nije ništa strašno, da niko nije prešao granicu, a ko određuje granicu? Treba li da se čeka silovanje da bi se reagovalo? A namigivanje, štipkanje itd. nije ništa? Potiskujemo stvari i zaboravimo ih. Jer to što me kolega malo više pipao u predstavi, to je zato jer je on takav, on se malo šali i tako. A ja mala, mlada i kao ćuti i stid me da kažem… Možda je slučajno, pa onda na sledeće igranje se opet to ponovi…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike