"Svi mi nismo Milena Radulović": Vedrana Rudan u svom maniru o slučaju koji je potresao Balkan

20.01.2021

18:06 >> 18:07

0

Autor: A. B.

Kako su dani prolazili, tako su se javljale nove žrtve seksualnog uznemiravanja koje su pohađale njegovu školu

"Svi mi nismo Milena Radulović": Vedrana Rudan u svom maniru o slučaju koji je potresao Balkan
Copyright Printscreen / Youtube

Hrvatska književnica i kolumnistkinja, Vedrana Rudan, oglasila se autorskim tekstom povodom slučaja Milene Radulović koja je optužila čuvenog profesora glume Miroslava Aleksića za silovanje.

Kako su dani prolazili, tako su se javljale nove žrtve seksualnog uznemiravanja koje su pohađale njegovu školu, a Rudan se osvrnula na sledeći način (tekst prenosimo u celosti):

– U Srbiji otkrilo da u Beogradu živi „ugledni“ profesor glume Miroslav Mika Aleksić koji je, dok ovo pišem, optužen za osam silovanja. „Uglednik“ je pritvoren, policija moli da se jave i žrtve koje još šute. Srbija je na nogama. „Gospodin“ će, ako mu se dokaže krivica, odležati između pet i petnaest godina.

U Hrvatskoj bi takav jedan, kad bi ga se otkrilo i dokazala mu se krivica odležao između nula i nula godina. Žene koje bi ga prijavile morale bi staviti pod hipoteku roditeljsku kuću da bi tako platite odštetu zbog uvrede i klevete. U Hrvatskoj ugledni profesori, liječnici i ostali moćnici ne siluju. Kad ih neka od žena i optuži za tako nešto jako se brzo pokaže da je žena „kurva“ i da je na koljenima molila profesora, doktora i sve ostale da joj ga stave, čim grublje tim bolje. Obrazovani ljudi ovdje znaju da je najveći hrvatski književnik svih vremena Miroslav Krleža rekao kako je čitao da „žene za vrijeme silovanja dožive najsnažniji orgazam“.

Antonio Ahel/ATAImages

Zato silovane Hrvatice, za razliku od Srpkinja, šute. Ne šute? I one su se ovih dana javile? Jesu, ali kako. Ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja sam silovana, i ja, i ja, i ja, i jaaaaaaaaaaaaa…A onda se javila nekakva dekanica koja upućuje apel silovanima koje se još nisu javile, javite se, silovane, „anonimnost vam je zagarantirana“.

O čem se ovdje radi? Što silovanje čini ženi zna svaka od nas jer je svaka od nas bila silovana. Jedna u školi glume, druga u grmu, treća na šefovom radnom stolu, milijuni ostalih doma. Nije neka fora priznati da si bila silovana, jebeš to, reci, curo, TKO te silovao. Reci, curo, kako se svinja zove. E tu su Hrvatice jako suzdržane. Njih je silovao Nepoznat Netko.

Je li tugaljivo naklapanje nakon silovanja pravi način kako se izboriti za dostojanstvo? Tako nećemo daleko stići, drage moje. Jebeš kuknjavu. Cure, izađite s imenima zločinaca. „Zagarantirana anonimnost“ je samo poziv silovateljima da ga opušteno opet izvuku i uvale.

Da ne mislite da vas ne kužim ispričat ću vam riječku priču. U našem KBC-u radi kirurg koji je silovao doktoricu, morala je napustiti zemlju. Medicinskoj sestri je za vrijeme vizite u bolesničkoj sobi rekao da će joj ga „uvaliti u bulju“, prijavila ga je, čak je i dobila interni „spor“, danas radi u Njemačkoj. Doktoricu na stažu koja je zaspala na stolici za vrijeme noćnog dežurstva probudio je mlateći je golim kurcem po licu. Ime mu se vuklo po novinama i portalima, nije izgubio posao ni ugled jer je „odličan kirurg“. Po meni, presudilo je to što živi u Hrvatskoj. Naravno da takve priče iz hrvatskog života obeshrabruju, ali jednom morate krenuti. Vi, ja više nisam u igri. Jedino što ja mogu, to i činim, svakoga dana unuci govorim istinu o muškarcima.

Imena, cure, izgovorite imena zločinaca. Mislite da je srpskoj glumici Mileni Radulović bilo lako prije nego se odlučila izreći ono što je odavno bilo poznato?

Hrvatice! Postanite Milena Radulović! – ističe Vedrana Rudan.

Pročitajte još:

Saslušanje Milene Radulović u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon hapšenja profesora glum

Antonio Ahel/ATAImages

e Miroslava Mike Aleksića, završeno je nakon pet sati.

Milena je oko 16 sati izašla iz tužilaštva u pratnji dvojice advokata.

– Jedino što možemo da izjavimo je da je pet sati trajalo ispitivanje, završeno je. Tužilaštvo je po članu 304 odredilo da je čitava istraga tajna zbog zaštite privatnosti lica koja učestvuju u postupku. U tom smislu, u ovom momentu, ništa drugo ne bismo izjavljivali – rekao je advokat Jugoslav Tintor.

Advokat Denis Bećirić dodao je da će sutra biti saslušana Iva Ilinčić.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je silovao i seksualno zlostavljao šest svojih učenica, a dela je počinio od 2008. do 2020. godine. Jedna od devojaka je maloletna, dok su ostale napastvovane i dok su bile maloletne i posle punoletstva. Tereti se za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vedrana Rudan

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike