Ustaško "divljanje" u Zadru: Milanović odmah napustio skup (VIDEO)

22.01.2021

09:15 >> 10:22

0

-Ne širite laži, a nek Milanović dođe i to mi kaže. Ja sam krv prolio - rekao je čovek koji se predstavio kao Baraba Knez

Ustaško "divljanje" u Zadru: Milanović odmah napustio skup (VIDEO)
Copyright Twitter/Sanja Jurisic @JurisicNovaTV

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović trebalo je da učestvuje u programu obelžeavanj 28. godišnjice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. Međutim, on je odbio da učestvuje u protokolu i vraća se u Zagreb.

Naime, on je saznao da je ulestvuju  i osobe koje na sebi imaju ustaška obeležja ‘Za dom spremni’. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Nikola Jelić iz Kabineta predsednika je rekao da je protokol napustio Robert Hranj, načelnik Glavnog štaba i ljudi iz vrha vojske.

Reporteri N1 razgovarali su s HOS-ovcima (Hrvatske odbrambene snage) zbog kojih Milanović nije došao.

-Trebali smo da učestvujemo, ali neko je to zaboravio. Milanović nas je davno bacio u smeće”,rekao je jedan od pripadnika HOS-a.

Pročitaje još

Ante Baraba Knez iz Zadra je potvrdio da su HOS-ovci zvanično u protokolu.

-Ja sam lično u protokolu, moj predsjednik je u protokolu, mi smo u protokolu kao sve udruge iz rata. Ako predsednik nije spreman doć među branitelje, poklonit se žrtvama, takav nam ne dolazi. Nije bilo vređanja, to nam nije bilo ni u planu. Mi smo se postrojili, protokol je počeo, imamo maske, niko nam ne može naše, a on što je napravio u Novskoj, to je sad napravio – kazao je Baraba Knez.

Twitter/Sanja Jurisic@JurisicNovaTV

-Ne širite laži, a nek Milanović dođe i to mi kaže. Ja sam krv prolio. Moj sin ima 21 godinu, on je nasljednik branitelja Domovinskog rata. Kakav incident – govorio je čovjek koji se predstavio kao Baraba Knez.

Prošle godine je Milanović napustio godišnjicu u Okučanima zbog natpisa Za dom spremni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike