Prodao ćerku (15) za 20.000 evra zbog ugovorenog braka: Devojčicu iz Podgorice prevezli u Nemačku

25.01.2021

13:42 >> 13:54

0

Autor: J.B.O.

Uprava policije je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i lišila slobode N.E.

Prodao ćerku (15) za 20.000 evra zbog ugovorenog braka: Devojčicu iz Podgorice prevezli u Nemačku
Copyright Ilustracija/Pixabay

Policija u Crnog Gori uhapsila je N.E. (44) iz Podgorice. Sumnja se da je izvršio krivično delo trgovina ljudima na štetu maloletne ćerke.

Kako se navodi u saopštenju policije, N.E. se sumnjiči da je “zloupotrebom odnosa zavisnosti, vrbovao, prevozio i prodao maloletnu ćerku L.E. (15) u cilju sklapanja nedozvoljenog braka radi sticanja novčane koristi u iznosu od 20.000 evra”.

– Osumnjičeni je u septembru 2020. godine dogovorio sa porodicom iz Nemačke sklapanje nedozvoljenog braka između svoje maloletne kćerke L.E. sa njihovim sinom, na način što je ćerku predao svom rođaku, kome je dao punomoćje da maloletnicu preveze do Nemačke, što je ovaj i učinio. Predao ju je porodici u Nemačkoj radi sklapanja nedozvoljenog braka – piše u objavi policije.

Maloletnica je prilikom boravka u Crnoj Gori u decembru prijavila ovaj slučaj policiji, piše Telegraf.

Pročitajte još:

– Uprava policije je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i lišila slobode N.E. koji je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilšatvu u Podgorici na dalju nadležnost – dodaje se u saopštenju.

Istraživanja su pokazala da je za manje od godinu dana registrovano 18 maloletničkih brakova i da je praksa ugovorenih brakova i dalje je zastupljena u Crnoj Gori.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike