Nastavak progona Srba u Crnoj Gori: Četiri mladića privedena na graničnom prelazu zbog srpskih zastava

25.01.2021

20:16 >> 22:09

0

Autor: M. I.

U vozilu je pronađeno 11 srpskih zastava

Nastavak progona Srba u Crnoj Gori: Četiri mladića privedena na graničnom prelazu zbog srpskih zastava
Copyright Printscreen / MUP Crne Gore

Crnogorska policija je danas od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljanina oduzela 11 zastava Republike Srbije.

Na graničnom prelazu Rance, prilikom ulaska u Crnu Goru, detaljno su kontrolisani srpski državljani Rastko Pleskonjić, Mileta Mitrović, Nemanja Stajić i Pljevljanin Radosav Šljivančanin.

Rastko Pleskonjić je zadržan oko sat vremena na Graničnom prelazu da bi nakon toga bio preveden u Centar bezbednosti Pljevlja radi daljeg pretresa i davanja izjave. On je kazao da se u CB Pljevlja nalazi već tri sata i da mu nije jasno zbog čega je toliko zadržan zbog par zastava koje su tu slučajno bile – prenosi Srbija danas.

– Redovnom kontrolom su pronašli nekih desetak zastava i ništa više. Zastave su u automobilu slučajno stajale već duži vremenski period. Zadržavaju nas nepotrebno evo već četri sata, a najverovatnije će oduzeti i automobil radi navodne provere – kazao je on.

Postavlja se pitanje – da li je krivično delo imati zastave bilo koje države, ili je isključivo problem što su u pitanju srpske zastave?

Podsećamo, na proslavi pobede albanske koalicije na prvim lokalnim izborima u Tuzima zavijorila se zastava UČK. Tom prilikom začulo se i skandiranje ovoj terorističkoj organizaciji, o čemu svedoče i video-snimci.

Tom prilikom, tadašnji ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka prokomentarisao je da je albanska zastava normalna stvar kod albanskih partija:

– Upravo zbog toga što je Crna Gora građanska država dozvoljena je upotreba albanskih zastava.

On je i rekao da u tome nije bilo ništa što bi nekoga vređalo ili što bi vređalo vrednosti koje ima Crna Gora.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike