Korisnici ogorčeni raskidaju ugovore sa Telemachom zbog ukidanja Arena sport kanala, nose čak i tanjir-antene u poslovnicu

27.01.2021

18:15 >> 18:38

0

Nakon neobjašnjivog postupka kablovskog operatera, hiljade korisnika su na društvenim mrežama protestovale tražeći da im se nadoknadi izgubljeno

Korisnici ogorčeni raskidaju ugovore sa Telemachom zbog ukidanja Arena sport kanala, nose čak i tanjir-antene u poslovnicu
Copyright printscreen društvene mreže

Ogorčenost više od 10.000 korisnika Telemach operatera u BiH raste iz dana u dan, od kako su im bez objašnjenja ukinuli omiljene Arena sport kanale. Broj onih koji raskidaju ugovore takođe se povećava, a današnja slika iz Mostara koja je preplavila društvene mreže i izazvala brojne komentare to i potvrđuje.

Naime, među onima koji su došli da raskinu ugovor sa kablovskim operaterom je i ovaj Mostarac koji je sobom poneo i antenu-tanjir.

Kako prenose tamošnji mediji, on je poneo antenu kako bi “za sva vremena” raskrstio sa firmom koja je prekršila ugovor.

“Motaj kablove, gasi internet, bravo majstore” samo su neki od brojnih komentara koji podržavaju postupak nezadovoljnog korisnika.

Hiljade ljudi raskinule su ugovor sa Telemachom početkom godine, pošto je neposredno pred Novu godinu ovaj operater bez najave i objašnjenja, ali i bez ikakve naknade ukinuo korisnicima kanale Arena sport.

Inače, kompanija Telemach posluje u okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini čiji su servisi EON i Total TV, a emituju sadržaj televizija i portala N1 i Nova BiH.

pročitajte još

Nakon neobjašnjivog postupka kablovskog operatera, hiljade korisnika su na društvenim mrežama protestovale tražeći da im se nadoknadi izgubljeno, da im se umanji pretplata ili da im dozvole raskid ugovora bez naknade budući da je potpisane ugovore prekršila kompanija.

Kao što je 24sedam već pisao, pokušavajući da navodno ublaže situaciju, korisnicima su nudili Arena Cloud aplikaciju, koja će uskoro koštati mesečno devet evra. Dakle, ne samo da im nisu umanjili pretplatu, već korisnicima dodatno teraju novac iz džepa.

Arena Sport je saopštila da je saradnju prekinuo Telemach iz neobjašnjivih razloga, te da se ne pregovara o nastavku saradnje.

– U celoj ovoj situaciji Arena Sport želi da obavesti sve gledaoce da su kanali i dalje lako dostupni na celoj teritoriji BiH, s obzirom na to da su svi drugi operatori produžili saradnju sa kompanijom na duži vremenski period, saopšteno je iz Arena sporta.

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) primila je izjašnjenje operatera Telemach, i to tek nakon što su im uputili pismeni zahtev.

Zahtev je upućen 7. januara, a u Telemachu je, navodno, zaveden tek 12. januara.

Nezadovoljni korisnici slali su žalbe Instituciji ombudsmana za zaštitu potrošača BiH, formirali su grupu na Facebooku “Bojkot Telemacha” koja broji 12.500 pratilaca…

– Agencija je u skladu sa svojim nadležnostima, a na osnovu priložene dokumentacije, pristupila utvrđivanju činjeničnog stanja u konkretnom slučaju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, istakli su iz RAK-a.

Instaliraje našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike