"Nismo mi dužni da nabavljamo vakcine": Milova služba za medije dala neverovatno saopštenje

03.02.2021

17:34 >> 19:38

0

Predsednik Crne Gore ni na koji način nije mogao biti uključen u proces nabavke vakcine, kažu iz Đukanovićevog kabineta

"Nismo mi dužni da nabavljamo vakcine": Milova služba za medije dala neverovatno saopštenje
Copyright Foto:Twitter.com/predsjednik_cg

– Predsednik Crne Gore Milo Đukanović ni na koji način nije mogao biti uključen u proces nabavke vakcine jer to nije njegova ustavna nadležnost – saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović je sinoć na emisiji televizije Vijesti, “Reflektor” kazala da sve vreme od jula do decembra, Ministarstvo zdravlja, premijer i predsednik nisu uradili ništa drugo u vezi vakcina sem što su uplatili novac za Covax inicijativu.

– Apsolutna je izmišljotina da se predsednik Đukanović, kako je ministarka zdravlja senzacionalno kazala sinoć ‘prepisivao sa drugim institucijam’ oko obezbeđivanja garancija za nabavku vakcine protiv korona virusa”, navodi se saopštenju.

Pročitejte još:

Navode i da je takva neistina odraz nepoznavanja ustavnih nadležnosti i “očigledan pokušaj obezbeđivanja alibija” za nedopustivo nepostupanje ministarstva zdravlja i vlade u pogledu nabavke vakcine i zaštite zdravlja građana.

“Naročito, jer je javnost danima zgrožena odbijanjem ponuđene donacije koja je obezbeđena upravo zahvaljujući predsedniku Đukanoviću kroz kontinuiranu saradnju sa uvaženim međunarodnim partnerima”, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike