Otkriveno zbog čega je umrla tromesečna beba: "Nikada je nisu doveli na pregled"

03.02.2021

21:50 >> 22:04

0

Nakon što su lekari Hitne pomoći u utorak pružili prvu pomoć tromesečnoj bebi koja je bila u jako teškom stanju, ona je odvezena u bjelovarsku bolnicu

Otkriveno zbog čega je umrla tromesečna beba: "Nikada je nisu doveli na pregled"
Copyright Foto: Profimedia

Tromesečna beba iz okoline Bjelovara koja je utorak u teškom stanju prvo primljena u bjelovarsku bolnicu pa hitno prebačena u KBC Zagreb, preminula je istog dana. Kako nezvanično saznaje “MojPortal”, obdukcija je pokazala da se ne radi o nasilnoj smrti, ali da je dete imalo, najverovatnije nelečenu upalu pluća i da je to uzrok smrti.

Nakon što su lekari Hitne pomoći u utorak pružili prvu pomoć tromesečnoj bebi koja je bila u jako teškom stanju, beba je odvezena u bjelovarsku bolnicu gde se procenilo da treba odmah ići za Zagreb. Kada je stigla u KBC Zagreb, doktori su dali sve od sebe da joj pomognu ali, nažalost, nisu uspeli.

Policajci PU bjelovarsko-bilogorske uradili su uviđaj u porodičnoj kući preminule bebe, a u slučaj se uključilo i Bjelovarsko županijsko državno tužilaštvo, koje je naložilo obdukciju.

Prema najnovijim informacijama, otac preminulog deteta ranije je prijavljivan za porodično nasilje.

Pročitajte još:

Uprkos tome, kako nam je potvrđeno, beba od izlaska iz porodilišta nije ni jednom bila kod pedijatra na vakcinisanju niti na redovnim kontrolnim pregledima tako da doktor nije mogao da zna da dete ima upalu pluća.

Otac je dete upisao kod pedijatra, ali ga tri meseca nije doveo ni na jedan pregled.

– Oni s tom bebicom kod mene nisu nikad bili, ja to dete nisam ni videla. Otac ju je upisao kod mene nedelju dana nakon rođenja, ali nakon toga nisu dolazili ni na obavezni sistematski pregled kao ni na vakcinaciju. Rekla sam to patronažnoj sestri koja je nekoliko puta išla na njihovu kućnu adresu kako bi ih obavestila da trebaju dovesti bebu na pregled i vakcinaciju, ali joj niko nije otvarao. Vrata su bila zaključana. Ona je dala sve od sebe, a nakon što nije uspela, obavestila je socijalnu službu da ne može doći ni do roditelja ni do deteta. Ne znam šta su oni napravili. Trebali su reagovati, doći na vrata, pozvati policiju, bilo šta. Normalan čovek bi se zapitao šta se u toj kući događa – rekla  je doktorka za “Jutarnji list” (podaci poznati redakciji) kod koje je dete imalo zdravstveni karton.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike