Makedonci imaju nove pasoše! Od 1. jula na dokumentu novo ustavno ime

10.02.2021

07:14 >> 10:49

0

Kako je saopšteno, pasoši koji sadrže natpis Republika Makedonija važiće do datuma isteka, ali ne kasnije od 12. februara 2024. godine

Makedonci imaju nove pasoše! Od 1. jula na dokumentu novo ustavno ime
Copyright Tanjug/ Zoran Žestić

Izdavanje pasoša sa novim ustavnim imenom u Severnoj Makedoniji počinje 1. jula, usvojeno je nakon prvog čitanja izmena i dopuna Zakona o pasošima u parlamentarnom odboru.

Predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova Vesna Dorevska razradila je amandmane koji su urađeni u skladu sa odredbama Zakona o upotrebi jezika, prema kojima će putne isprave biti izdavane na makedonskom jeziku i ćiriličkom pismu i prevedene na engleski i francuski jezik (na latinici), navodi agencija MIA.

Pročitajte još

Pasoši za građane koji govore službeni jezik koji nije makedonski, a govori ga najmanje 20 odsto građana u Republici Severnoj Makedoniji, biće izdati na oba jezika i pisma, dok pasoši za građane koji govore jezik koji nije makedonski, a govori ga manje od 20 odsto građana, biće izdati na oba jezika i pisma, na zahtev građana.

Kako je saopšteno, pasoši koji sadrže natpis „Republika Makedonija“ važiće do datuma isteka, ali ne kasnije od 12. februara 2024. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike