Vedrana Rudan se obratila Hrvatima nakon vakcinacije: "Evropa je kao šaka jada, Srbija ima plemenit cilj"

10.02.2021

14:00 >> 14:10

0

Autor: A. B.

Došla je na vakcinaciju u svojstvu umetnice i prenela iskustva sunarodnicima

Vedrana Rudan se obratila Hrvatima nakon vakcinacije: "Evropa je kao šaka jada, Srbija ima plemenit cilj"
Copyright Vedrana Rudan, Foto: ATA images/Antonio Ahel

Pisac i blogerka Vedrana Rudan, koja je vakcinu protiv korona virusa primila u Beogradu, komentarisala je danas kritike koje su joj zbog toga upućene u Hrvatskoj i ponovo istakla da je masovna imunizacija u Srbiji rešena odlično, a da se Evropa pokazala kao “šaka jada”.

– Politika je politika. Ja sam tamo došla na poziv Beograda, države Srbije, da ne okolišamo. Ako ćemo da kažemo da se država Srbija percipira kao (Aleksandar) Vučić, ima svoje neprijatelje i medije koji su protiv njega i medije koji su za – rekla je Rudan.

Istakla je da su ti mediji koji su protiv Vučića, kako navodi, iskoristili činjenicu da je ona kao strankinja došla u Beograd da primi vakcinu, da bi se obračunali sa srpskim predsednikom.

Printscreen / Youtube

Govorila je i o tome da su je pitali da li se oseća krivom zbog toga što je možda uskratila vakcinu nekome kome je ona bila potrebna.

– Ja sam rekla da ako je to tako, da se osećam krivom, ali mi je rečeno da vakcine ima dosta i da sam ja otišla tamo kao neko ko misli da neće ukrasti nikome ništa. Da dolazim kao umetnica, ne kao kradljivica – rekla je Rudan.

Pročitajte još:

Dodala je i da se ispostavilo da je 4.000 stranih državljana u Srbiji primilo vakcinu.

– Mislim da je to jedan plemeniti cilj zemlje koja ima višak da pomogne sirotinji kojoj je život ugrožen iz zemalja koje ih nemaju. Ja imam milion hroničnih bolesti i stara sam. Evropa se pokazala kao šaka jada – zaključila je Rudan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike