Protiv Đukanovića podignuto 18 krivičnih prijava u poslednje četiri godine

15.02.2021

18:29 >> 20:32

0

Autor: A. B.

U dvanaest tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage

Protiv Đukanovića podignuto 18 krivičnih prijava u poslednje četiri godine
Copyright Profimedia

Protiv aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića podneto je 18 krivičnih prijava od 2017. godine.

U dvanaest tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), navodi ovaj dnevnik, još nije utvrdilo da li će Ðukanović odgovarati za stvaranje, kako navode, “kriminalne organizacije, pranje novca, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita, javno pozivanje na izvršenje terorističkih dela, izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja”.

Upravo za ta krivična dela Ðukanović je prijavljen u poslednje četiri godine, i to su četiri predmeta koja su još u fazi izviđaja, piše list.

Od ostalih 14 prijava, dve su prosleđene drugim nadležnim tužilaštvima, a u 12 specijalni tužioci nisu našli osnov za pokretanje istrage i eventualno podizanje optužnice.

Youtube printscreen

Prijavu zbog stvaranje kriminalne organizacije protiv Ðukanovića je 2017. podneo funkcioner Pokreta za promjene (PzP) Branko Radulović.

Osim protiv Ðukanovića, Radulović je krivičnu prijavu podneo i protiv tadašnjeg premijera Duška Markovića i nekolicine ministara.

Pročitajte još:

Radulović je tada saopštio je da je u prijavi naveo brojne dokaze o protivzakonitom i kriminalnom delovanju, kao što su krivična dela protiv imovine, platnog prometa, životne sredine, zloupotreba službenog položaja, pranje novca, stvaranje kriminalne organizacije, pišu Vijesti, uz detaljno navođenje ko je i kada podneo krivičnu prijavu protiv crnogorskog predsednika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike