Milo Ðukanović neće na sednicu Odbora o opozivu ambasadora, iako je tražio mišljenje tog tela

19.02.2021

09:04

0

Ðukanovićeva savetnica za saradnju s državnim organima Nataša Pešić je saopštila da predsednik deluje u skladu s Ustavom i zakonom, i neće prisustvovati

Milo Ðukanović neće na sednicu Odbora o opozivu ambasadora, iako je tražio mišljenje tog tela
Copyright Tanjug/Služba za informisanje predsednika Crne Gore

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović neće prisustvovati današnjoj sednici skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike na temu opoziva ambasadora na rezidentnoj osnovi, iako je tražio mišljenje tog tela.

Ðukanovićeva savetnica za saradnju s državnim organima Nataša Pešić je saopštila da “predsednik deluje u skladu s Ustavom i zakonom, i neće prisustvovati sednici”.

Sednicu Odbora sazvao je predsednik Miodrag Lekić nakon što je Ðukanović odbio da potpiše ukaze o opozivu izvanrednih i opunomoćenih ambasadora na rezidentnoj osnovi i zatražio da to telo o tome dostavi mišljenje.

Lekić je pre izjašnjenja Odbora kojim rukovodi, tražio pojašnjenje kakav je dogovor postignut 26. januara na sastanku održanom tim povodom Ðukanovića, ministra spoljnih poslova Ðorđa Radulovića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Pročitajte još

Ministar Radulović je predložio opoziv sedam ambasadora, što je vlada prihvatila sredinom decembra prošle godine.

Opozvani su ambasador iz Kine Darko Pajović, Vatikana Miodrag Vlahović, Bosne i Hercegovine Obrad Stanišić, Italije Sanja Vlahović, Nemačke Vera Kuliš, Srbije Tarzan Milošević i Ujedinjenih Arapskih Emirata Dušanka Jeknić.

Iz tog resora podgoričkim Vijestima je rečeno da se do predviđenog roka, 15. februara, u Crnu Goru vratilo troje opozvanih ambasadora – Dušanka Jeknić, Obrad Mišo Stanišić i Tarzan Milošević.

Oni su imali instrukcije da dođu na ambasadorske konsultacije.

Pozivu Ministarstva nisu se odazvali ambasadori Vera Kuliš, Sanja Vlahović, Miodrag Vlahović i Darko Pajović.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike