Izrečena presuda trostrukom ubici iz Splita: S „kalašnjikovom“ u rukama hodao ulicama i „delio pravdu“ (VIDEO)

23.02.2021

12:28 >> 13:45

0

Tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina

Izrečena presuda trostrukom ubici iz Splita: S „kalašnjikovom“ u rukama hodao ulicama i „delio pravdu“ (VIDEO)
Youtube Vecernji printscreen - Copyright Youtube Vecernji printscreen

U splitskom Županijskom sudu danas je izrečena presuda Filipu Zavadlavu (26) od 40 godina zatvora za trostruko ubistvo.

Tužilaštvo je tražilo zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina, dok je optuženi, iznoseći prošle nedelje odbranu, rekao da je u trenutku pucnjave bio na moru.

– Ja to nisam uradio. Zašto bih ja uradio? Meni je žao što živimo u takvom društvu i nadam se da će se iz ovoga izvući pouka i da se ovakve stvari više neće dešavati. Tražim da me oslobodite i da budem nominovan za nobelovu nagradu za mir, rekao je Zavadlav.

Zavadlav: Nominirajte me za Nobelovu nagradu za mir

Ja to nisam napravio. Zašto bi ja napravio takvo nešto? Tražim da me oslobodite od optužbe i da me se nominira za Nobelovu nagradu za mir, rekao je Filip Zavadlav kojemu se sudi za trostruko ubojstvo u Splitu. Više ➡ https://bit.ly/37rDI3I

Posted by HRT Vijesti on Петак, 19. фебруар 2021.

On je proglašen krivim jer je 11. januara 2020. godine s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Osim za trostruko teško ubistvo, osuđen je i za nedozvoljeno posedovanje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Youtube printscreen

Zavadlavov branilac Branko Šerić u završnom govoru je još jednom ponovio da je Zavadlav bio neuračunljiv u trenutku kada je počinio delo, dok su veštaci utvrdili da nije bio neuračunljiv, ali da je bio delimično smanjene uračunljivosti. Advokat je najavio i žalbu na presudu.

Od trenutka kada je uhapšen je u pritvoru.

Podsećanja radi, tog 11. januara ceo Split je bio na nogama, policija je upozoravala ljude da ne izlaze iz svojih kuća jer se ulicama grada kreće mladić naoružan automatskom puškom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike