Lep gest: Most u Tuzli dobija ime po Đorđu Balaševiću (VIDEO)

27.02.2021

22:33 >> 09:43

0

Inicijativa Sinana Alića, predsednika Fondacije Istina, pravda, pomirenje” iz Tuzle, da jedna ulica ili površina dobije naziv po nenadmašnom kantautoru

Lep gest: Most u Tuzli dobija ime po Đorđu Balaševiću (VIDEO)
Copyright YouTube/Most Panonskog mornara - Đorđe Balašević - Tuzla

Smrt kantautora Đorđa Balaševića potresla je čitav region. Od njega su se oprostili brojni građani Sarajeva, Zagreba, Pule, ali i mnogih drugih gradova sa prostora bivše Jugoslavije. Posebnu zahvalnost za njegov veliki doprinos kulturi, odali su mu građani Tuzle.

Naime, inicijativa Sinana Alića, predsednika Fondacije “Istina, pravda, pomirenje” iz Tuzle, da jedna ulica ili površina dobije naziv po nenadmašnom kantautoru Đorđu Balaševiću koji nas je nedavno zauvek napustio, u utorak je dobila svoj epilog.

“Moju inicijativu je podržalo mnogo ljudi, a Sead Bašić je predložio da most koji spaja Gradski park i Panonicu nazovemo po Đorđu Balaševiću, što smo i učinili”, kaže Alić, prenosi “Dnevni Avaz”.

Međutim, da se naziv mosta i ozvaniči neophodna je suglasnost Gradskog veća, a takva procedura može trajati i mesecima.

YouTube/Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević – Tuzla

“Ima da se usvoji. Đorđe Balašević je spajao ljude, a upravo ovaj most spaja grad sa jezerima. Ovo je jedna plemenita ideja”, kaže Ekrem Hadžić – Soso, muzičar iz Tuzle.

Pločicu sa natpisom „Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“ otkrile su dve devojčice, a građani su ovaj potez ispratili aplauzom.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike