Epilog haosa u Tuzima: Tri osobe uhapšene, krivična prijava protiv Đeljošaja! (VIDEO)

25.02.2021

18:11 >> 18:12

0

Autor: J.B.O.

Nepostupanje po zdravstvenim propisama i poziv na otpor

Epilog haosa u Tuzima: Tri osobe uhapšene, krivična prijava protiv Đeljošaja! (VIDEO)
Copyright Foto: Printscreen Youtube/albert camaj

Tri osobe uhapšene su nakon jutrošnje kontrole tri ugostiteljska objekta u Tuzima zbog sumnje da su počinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopštio je državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Vukas Radonjić.

Radonjić je, povodom današnjih dešavanja u Tuzima, izdao obavezujući nalog policiji da podnese krivičnu prijavu i protiv predsednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo pozivanje na otpor.

Kako se navodi, Radonjić je izdao nalog i protiv vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije Tuzi Redžepa Čunmuljaja i jednog komunalnog policajca zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo pozivanje na otpor putem pomaganja.

– Dežurni državni tužilac je dao obavezujući usmeni nalog policiji i da, nakon što su se okupljeni građani Tuzi razišli, obavi kontrolu ugostiteljskih objekata, radi utvrđivanja da li postupaju po naredbama Ministarstva zdravlja, te službeno dokumentuje svako nepostupanje i preduzme neophodne radnje radi dokazivanja krivičnog dela protiv zdravlja ljudi i krivičnog gonjenja učinilaca – zaključio je Radonjić.

Građani podgoričke opštine Tuzi, u kojoj žive većinski Albanci, predvođeni predsednikom Nikom Ðeljošajem blokirali su ranije danas međunarodni put iz protesta zbog epidemiološke mere zatvaranja ugostiteljskih objekata u toj i još nekoliko crnogorskih opština, koja je na snagu stupila jutros.

Smatraju da je takva mera za Tuzi doneta iz političkih razloga i revanšizma vlade nakon sto su na centralom trgu nedavno bile istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije.

Niko Đeljošaj je tokom protesta najavio da će u Tuzi na razgovore doći premijer Crne Gore Zdravko Krivokapići ministar Dritan Abazović. Međutim, oni se nisu pojavili.

Građani su se razišli kada je policija napustila centar opštine.

Zdravko Krivokapić je danas izjavio da je nekoliko puta razgovarao telefonom sa Nikom Đeljošajem i da nije bilo sluha za njegove argumente, te da je zbog toga nije imao potrebu da dolazi u Tuzi.

Pročitajte još:

Istakao je kako su epidemiološke mere donete kako bi se smanjilo širenje zaraze i kako od toga ne treba praviti politički događaj.

– Niko ne može sprovoditi hajdučiju – naglasio je Krivokapić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike