Dodik pozvao Incka da ga smeni: Niko ga ne uzima za ozbiljno

03.12.2020

15:32 >> 15:07

0

Autor: A. Bulatović

Naglasio je da Srbi nemaju problem s BiH ako je ona u skladu s Dejtonskim sporazumom

Dodik pozvao Incka da ga smeni: Niko ga ne uzima za ozbiljno
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzić

“Visokog predstavnika Valentina Incka više niko ne uzima za ozbiljno, ja ga pozivam da me smeni”, rekao je Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše Inckovu najavu da mu treba uvesti sankcije.

Dodik je rekao da Incko uskoro treba da napusti poziciju visokog predstavnika i da pokušava da se u Sarajevu dodvori tamošnjoj političkoj sceni. – Njega niko ne uzima za ozbiljno. To je jedan šeret koji pokuašva da bude ozbiljan pošto zna da mu je došao kraj. Incko je smešna figura koja ispunjava očekivanja političkog Sarajeva. Niti mislim da menjam svoju politku a ostajem da se bavim politikom sve dok me narod ne prestane birati. Izazivam ga da me smeni – rekao je Dodik.

I BiH “muku muči” sa belom kugom: Ceo jedan gradić “nestao samo tokom 2019.
Džaferović se buni zbog gradnje hidrocentrala na Drini: Sprema se protestna nota Srbiji?

Naglasio je da Srbi nemaju problem s BiH ako je ona u skladu s Dejtonskim sporazumom, te je ponovio da konvencija o ljudskim pravima, koja se nalazi u Ustavu BiH, omogućava narodima pravo na samoopredeljenje, a da je to pravo dato Albancima na Kosovu koji nisu imali status naroda.

– Vratite Bosnu kakva je bila i nećemo imati problem s njom – rekao je Dodik i naglasio da su dolaskom nove administracije u Americi pojedinci ohrabreni da se ovako ponašaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike