Dodik odgovorio na nezahvalnu izjavu Turkovićeve: "Glupo!"

02.03.2021

11:47 >> 11:51

0

Autor: J.B.O.

Turkovićeva je rekla da je BiH lako mogla da nabavi vakcine koje su donirane od strane Srbije

Dodik odgovorio na nezahvalnu izjavu Turkovićeve: "Glupo!"
Copyright Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Milorad Dodik, Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH, oštro je danas kritikovao izjavu ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković o doniranim vakcinama Srbije i istakao da ne doprinosi širenju dobrih odnosa u regionu.

Upitan da komentariše izjavu Turkovićeve, koja je iz reda SDA Bakira Izebegovića, da su donirane vakcine Srbije Federaciji BiH za siromašne, da su jeftine i da je BiH mogla da ih nabavi jer su lako dostupne, Dodik je rekao da je takva izjava nepotrebna u trenutku dok Predsedništvo BiH, koje je zaduženo za spoljnu politiku zemlje razgovara o saradnji sa Srbijom.

– Izjava ministarke je glupa i nepotrebna. Ta izjava nije prva i nije jedina… ona je u poslednje vreme poznata po tome na koji način reaguje što se tiče spoljnopolitičkih pitanja i odnosa u samoj BiH – naglasio je Milorad Dodik.

Saglasio se sa izjavom predsednika Vučića da kada Evrope nešto malo učini za BiH to je vest koja traje mescima, dok kada, kako je rekao, Srbija pokaže solidarnost u to se uvek sumnja.

Dodik je rekao da zna da Turkovićeva neće korisiti vakcinu doniranu iz Srbije, ali da ne treba da sprečava druge da ih koriste, posebno zdravstvene radnike.

Pročitajte još:

– Donacija vakcine je važno društveno, zdravstveno, političko pitanje i, evo sad vidimo i pitanje solidarnosti. Kao što su rekli i ostali članovi Predsedništva BiH, zahvalnost Vučiću za podršku i solidarnost u ovom pogledu – kazao je Milorad Dodik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike