Milo ne miruje: Ponovo optužio Beograd za projekat "velike Srbije"

10.03.2021

13:03

0

Autor: J.B.O.

Izbori u Nikšiću biće održani u nedelju, 14. marta u atmoseri velike napetosti, a Milo je gostovao u tom gradu

Milo ne miruje: Ponovo optužio Beograd za projekat "velike Srbije"
Copyright Profimedia

Crnogorski predsednik i lider najuticanijeg opozicionog DPS-a, Milo Ðukanović, ponovo je optužio Beograd da radi na projektu “velike Srbije” u čijem središtu je, kako je naveo, Crna Gora.

– Svedočimo povampirenju politike devedestih sa neskrivenim ambicijama retrogradnih snaga da svoje ciljeve iz tog vremena ostvare danas drugim sredstvima. U središtu veliko državnih planova i projekata nalazi se nažalost i Crna Gora koja se vidi kao važan deo srpskog sveta te nove sintagme za projekat Velike Srbije – rekao je Ðukanović sinoć na tribini u Nikšiću.

Izbori u Nikšiću biće održani u nedelju, 14. marta u atmoseri velike napetosti.

Dobro znamo, kazao je, kakva je bila “uloga Srbije i Srpske pravoslavne crkve u pripremi i realizaciji najnovije ofanzive tog istorijski prevaziđenog koncepta u vreme parlamentarnih izbora avgusta prošle godine”.

Kazao je da je danas u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću ta uloga još agresivnija i otvorenija.

Pročitajte još:

– Potpomognuta od strane domaćih snaga od onih koji hoće da bez imalo stida izdaju da prikažu kao modernu demokratsku vrlinu, a koja nažalost ima drugu genezu u Crnoj Gori od Andrije Radovića do Andrije Mandića – kazao je Ðukanović.

Nikšići, inače, rodni grad Ðukanovića, kazao je, nikada nije bio i ne sme biti dobra adresa za izborni uspeh suštinski te, kako je naveo, “petokolonaške i plaćeničke politike”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike