Nikšić već slavi pobedu na izborima: Građani Budve, Berana, Pljevalja na ulicama (FOTO+VIDEO)

12.03.2021 | 19:33 >> 19:57

Autor: Marija Vukićević

Građani Nikšića samoinicijativno su danas izašli vozilima na ulice da proslave pobedu na lokalnim izborima 14. marta koji se održavaju u tom gradu

Copyright Foto: IN4S

Građani Nikšića samoinicijativno su danas izašli vozilima na ulice da proslave pobedu na lokalnim izborima 14. marta koji se održavaju u tom gradu. Bijelo Polje, Budva, Pljevlja, pa i Berane su se okupili na ulicama i napravili auto-kolone

Auto-kolone u Nikšiću i Beranama u znak podrške DF

U crnogorskim gradovima Nikšić i Berane večeras su održane auto-kolone u znak podrške koaliciji “Za budućnost Nikšića” na lokalnim izborima koji će se u tom gradu održati u nedelju.

U Nikšiću su se tokom prolaska auto kolone čule srpske pesme i vijorile trobojke, prenosi RTCG.

I u Beranama je danas organizovana auto-kolona kao podrška listi “Za budućnost Nikšića”, koju predvodi Demokratski front.

Crnogorski javni servis navodi da je, iako su na snazi stroge epidemiološke mere koje zabranjuju i ovaj vid okupljanja, auto-kolona danima najavljivana na društvenim mrežama.

Lokalni izbori u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori biće održani u nedelju, 14. marta i prvi su od parlamentarnih izbora avgusta 2020. na kojima je posle 30 godina vladavine poražena Demokratska partija socijalista (DPS) aktuelnog crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića.

Copyright Berane, Foto: BUNT

 

Copyright Foto: IN4S

Copyright Foto: IN4S

Copyright Pljevlja, foto: Instagram/Ne damo svetinje PV

Copyright Bijelo Polje, Foto: Fejsbuk

Za pobedu u Nikšiću pođednako su zainteresovane stranke i koalicije vlasti i opozicije.

Za stranke u aktuelnoj vlasti pobeda na ovim lokalnim izborima je potvrda da, nakon poraza na parlamentarnim izborima, Ðukanović i njegova stranka definitivno odlaze u istoriju, dok Ðukanović ove izbore vidi kao šansu da pokaže da su i dalje, iako sada opoziciona stranka, jak politički faktor u zemlji.

Uz to Nikšić je i rodni grad aktuelnog crnogorskog predsednika.

Najmnogobrojnija je Narodna koalicija “Za budućnost Nikšića” na čelu sa poslanikom DF-a Markom Kovačevićem, izborna lista “Evropski tim za Nikšić”, koju predvodi bivša DPS ministarka nauke Sanja Damjanović i koaliciona listu koju vodi poslanik Demokrata Momo Koprivica.

Krivokapić: Izađite na izbore, ne dozvolite da u nedelju naprave političku pijacu

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je večeras građane Nikšića da u nedelju, 14. marta, izađu na glasanje i, kako je rekao, sačuvaju slobodu osvojenu na parlamentarnim izborima održanim prošle godine.

Copyright Profimedia

“Pozivam vas da poštujući sve propisane mere, jedni druge i dan koji je praznik demokratije, izađete na izbore i slobodnom voljom i bez pritiska zaokružite najbolje. Naravno, da bi sačuvali slobodu koja je došla 30. avgusta. Ta sloboda nema alternative”, naveo je Krivokapić u video poruci.

Kazao je i da je mir, koji je osnovna karakteristika funkcionisanja Nikšića, “nešto bez čega ne možemo”, prenose Vijesti.

Pročitajte još:

“Zato ne dozvolite da od ovih izbora naprave političku pijacu. Molim vas, glasajte za najbolje, najkvalitetnije, najčestitije i one koji vas neće izneveriti i koji će Nikšiću vratiti sjaj koji je ranije imao. Ovo je dan koji se pamti, ali već u ponedeljak posle izbora se sretamo jedni sa drugima i neka se sretamo tako, da niko ne pogne svoju glavu“, poručio je Krivokapić.

Lokalni izbori u drugom najvećem gradu u Crnoj Gori prvi su od parlamentarnih izbora avgusta prošle godine na kojima je posle 30 godina vladavine poražena Demokratska partija socijalista aktuelnog predsednika Mila Ðukanovića.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam