Mercedes, sekretarice i Bred Pit: Poslanici se grohotom smejali na reči Milana Kneževića, Milačić mahao klubu DPS-a

04.12.2020

18:55 >> 20:19

0

Nakon trodnevne burne rasprave Crna Gora je danas dobila 42. vladu

Mercedes, sekretarice i Bred Pit: Poslanici se grohotom smejali na reči Milana Kneževića, Milačić mahao klubu DPS-a
Copyright RTCG printscreen

Milan Knežević, obraćajući se u ime poslaničke grupe Demokratskog fronta danas u parlamentu Crne Gore, istakao je da svi oni koji su dovodili u pitanje opozicioni potencijal DF danas imaju priliku da vide “ko je vera, a ko je nevera”.

Kaže da su optuživali njegovu političku opciju da žele fotelje, da je jeres kada opoziciona partija pobedi da bude u vlasti.

-A oni koji su nas optuživali uzeli su te fotelje i neka im je sa srećom. A slobodna Crna Goro, i vi u ZIKS-u, da smo se odrekli svega što smo zastupali do 30. avgusta i od čega se nismo odrekli mogli smo i mi biti u tim foteljama. Da smo se odrekli sada bi me čekao mercedes ispred skupštine, dve sekretarice, dobijao bih izlive ljubavi i pažnje i više ne bih bio “pipun” nego Bred Pit, rekao je Knežević, što je izazvalo opšti smeh u sali i aplauz poslanika.

– Ali meni je draže da budem “pipun” no Bred Pit, zato što se “pipun” nikada neće odreći svog stava da je Kosovo deo Srbije, nikada se neću odreći svog stava da pored ove državne zastave mora da bude i trobojka iz 1905, i da moramo da skratimo stihove zločinca Sekule Drljevića koji se nalaze u himni, rekao je Knežević.

Nakon toga za reč se javio Andrija Popović i rekao predsedavajućem Aleksi Bečiću: “Morali ste da zaustavite Bred Pita, Sekula Drljević nije bio osuđen ratni zločinac već veliki crnogorski patriota.

Pre nego što se prešlo na glasanje za novu vladu, Marko Milačić iz Prave Crne Gore je takođe zatražio reč.

RTCG printscreen

-Nakon što sam strpljivo slušao čitavog dana i dao sam svoj stav, najkraće želim da poručim kolegama iz DPS-a – srećan put u političku prošlost, rekao je Milačić kada je mahnuo poslanicima donedavno vladajuće, sada opozicione stranke.

Uprkos tenzijama i burnim diskusijama, poslanici su danas izglasali novu, 42. crnogorsku vladu na čijem je čelu Zdravko Krivokapić.

Abazović: Nudili su mi 21 milion evra da ne rušim Ðukanovića, ponude i od klanova!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike