Predsednik Severne Makedonije iskren: "Hvala Srbiji za vakcinaciju naših građana, ali to je sramota za moju državu!"

30.03.2021

16:11

0

Autor: J.B.O.

Slike koje smo gledali prethodni vikend iz susedne Srbije najbolje ilustruju situaciju i jednostavno ne smeju da se ponove

Predsednik Severne Makedonije iskren: "Hvala Srbiji za vakcinaciju naših građana, ali to je sramota za moju državu!"
Copyright Printscreen/YouTube

Stevo Pendarovski, predsednik Severne Makedonije, zahvalio je danas Srbiji na vakcinisanju pojedinih makedonskih građana. Ipak, ocenio je da je to što su išli po vakcinu u inostranstvo sramota za njegovu državu.

Posle sednice Saveta za bezbednost o pandemiji, on je rekao da je ministar zdravlja obavestio da imunizacija počinje sutra i da je zatražio da nadležni to organizuju u najboljem redu i da se obimna operacija produži do potpune imunizacije stanovništvu.

– Prekida u tom procesu jednostavno ne sme biti. To ne tražim samo ja. Verujem da prenosim osećanja ogromne većine makedonskih građana koji su nezadovoljni onim što smo na tom planu uradili do sada. Slike koje smo gledali prethodni vikend iz susedne Srbije to najbolje ilustruju i jednostavno ne smeju da se ponove. Zahvalnost Srbiji razume se, ali je to sramota za našu državu – kazao je Pendarovski.

Predsednik Severne Makedonije je naglasio da je na sednici Saveta bezbednosti ocenjeno da zemlja prolazi kroz najkritičniju fazu pandemije kovida, ali je istakao da država ne sme da dozvoli da nijedan građanin ne bude primljen u bolnicu.

Pročitajte još:

– Ministar (zdravlja Venko) Filipče me je uverio da se takvo nešto nije desilo, niti da će se desiti – kazao je Stevo Pendarovski i apelovao na privatne zdravstvene ustanove da svoje usluge učine dostupnim osobama zaraženim koronavirusom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike